Dolar

32,3246

Euro

34,9839

Altın

2.311,28

Bist

9.079,97

HDP'li vekile ailesinden tepki

Rüstem Zeydan, kardeşi HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan'ın PKK lehine söylediği sözleri aile olarak kabul etmediklerini söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-01 12:41:56

HDP'li vekile ailesinden tepki

Zeydan, yaptığı yazılı açıklamada, kardeşi HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan'ın, Türk Silahlı Kuvvetlerinin PKK'ya yönelik başlattığı hava saldırılarına ilişkin, 26 Temmuz'da yapılan protesto yürüyüşünde söylediği, "PKK'nın öyle bir gücü var ki sizi tükürüğüyle boğar" sözlerini aile olarak asla kabul etmediklerini kaydetti.

Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana Zeydan ailesinin siyasi duruşunun tartışma konusu bile edilemeyecek kadar net ve belli olduğunu vurgulayan Zeydan, açıklamasında şunları kaydetti: "Senelerini memleketine hizmet için adamış, hiçbir zaman çizgisini değiştirmemiş, ömrü ve hayatı, devletinin ve milletinin yanında geçen rahmetli babam Mustafa Zeydan, 'Zeydan' ailesinin ezelden, ebede tek siyasi temsilcisidir. Onu da siyasi mirasçısı olarak temsil eden tek yetkili şahsımdır. Biz her daim memleketimize ve milletimize emek verdik, devletimizin ve vatandaşımızın güvenini hiçbir zaman boşa çıkarmadık. Benim ve babamın memleketi için yapmış oldukları ve devletinin yanında oluşu, bir koca devir, bir Abdullah Zeydan ile harcanacak kadar küçük değildir. Abdullah Zeydan hiçbir koşulda Mustafa Zeydan'ı temsil etmemiştir, etmemektedir ve edemeyecektir. Kendisinin söylemiş olduğu çirkin, kabul edilemez ve de tarafımdan içtenlikle reddedilen söylemini, Zeydan ailesi olarak reddediyor ve kabul edilemez görüyoruz."

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara