Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

HDP'li vekilden Silvan iddiaları

HDP'li Ayşe Acar Başaran, Silvan'daki olaylarla ilgili önemli iddialarda bulundu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-12 02:22:56

HDP'li vekilden Silvan iddiaları

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde 3 mahallede sokağa çıkma yasağı devam ederken yasaklı bölgeye giren üç milletvekilinden HDP'li Ayşe Acar Başaran RS FM'de açıklamalarda bulundu. Başaran, "Bölgede elektrik yok, su yok, her yer ateş altında" diyen Başaran, kimse evden dışarı bir adım atamıyor" dedi.
 
Üç HDP'li milletvekili, Silvan'da sokağa çıkma yasağı uygulanan mahallerden birisine girdi ve durumu birebir yaşayarak gözlemliyor. Hatta HDP bugün milletvekillerinden haber alınamadığını duyurdu. İşte o HDP'lilerden birisi, Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, sürekli ateş altındayız diyerek RS FM'de canlı yayına bağlandı.

Bombalanma riskiyle karşı karşıyayız diyen Başaran şunları söyledi:

"Durum çok kötü. Gündüz saatlerinde bizim de bulunduğumuz mahalleler sürekli bombalandı. Hâlâ bombalanma riskiyle karşı karşıyayız. Biz 3 milletvekili biradayız. Buraya geldiğimizi bile bile evin etrafı bombalandı, kurşunlarla tarandık. Gündüz oturduğumuz sandalyeler şu an tanınmayacak durumda. Telefonlar çekmiyor. Sığındığımız yerden çıkmadığımızdan ölen vatandaş var mı bilmiyoruz." 

CAMİLERDEN ‘BOŞALTIN' ANONSLARI YAPILIYOR

Camilerden bölgeyi terk edin çağrıları yapılıyor ama buna imkan yok diyen Başaran şöyle devam etti:

"Camilerden burayı boşaltın anonsları yapılıyor. Ancak bunun imkânı yok. Dışarı çıktığımız anda bombalanıyoruz. İnsanların durumu önemsenmiyor. Sürekli bomba atışı var; ancak tanklarla mı atıyorlar, bomba atarlarla mı bilemiyorum. Evlerde de fazlasıyla hasar var."

'YARALILAR ÇIKARILAMIYOR'

HDP'li üç milletvekili sokağa çıkma yasağı ilan edilen mahallede, on kadar milletvekili ise belediye binasında gelişmeleri takip etmeye çalışıyor. O milletvekillerinden birisi de İmam Taşçıer.

Yasaklı mahalleden yaralıların bile çıkarılamadığını söyleyen Taşçıer, "HDP'li 10 milletvekili olarak burdayız, Grup başkanvekilimiz İdris Baluken de burada. Haber almakta güçlük çekiyoruz. İçeriden yaralı ve ölülerin olduğu bilgisi geliyor; ancak bölgeye yerleştirilen keskin nişancılar yüzünden yaralılar dışarı bile çıkarılmıyor. Kaymakamlık cenazeler bir noktaya kadar getirilsin diyor. Nasıl olsun bu? Dışarı çıkıldığı anda tarama yapıyorlar. Bölge havadan karadan sürekli operasyonlar sürüyor. Polis ve askeri birliklerle tanklar geziyor sokaklarda. Heyet olarak vekillerimizin oradan çıkarılmasını istedik ama valilik'ten olumsuz yanıt aldık" diye konuştu. 

Operasyonlar bitinceye kadar Silvan'da kalacakları bilgisini veren HDP'li milletvekilleri, Silvan'daki olaylara Batı'dan tepki gelmemesinden de şikayet ettiler.

Haber Ara