Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

HDP'li vekil: Başkanlık sistemi artık imkansız

HDP Antalya Milletvekili Saruhan Oluç, Başkanlık sistemi tartışmalarının kapandığını belirterek, 'Başkanlık sisteminin gelmesi artık mümkün değil' dedi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-13 21:37:48

HDP'li vekil: Başkanlık sistemi artık imkansız

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Saruhan Oluç, Başkanlık sistemi tartışmalarının 7 Haziran seçimlerinin sonuçları itibariyle kapandığını belirterek, "Başka bir seçim hamlesiyle tekrar denenmeye çalışılırsa karşılığının olmayacağını düşünüyoruz" dedi.

7 Haziran seçimlerinin,Türkiye'de 13 yıllık iktidarda bir kırılmaya neden olduğunu söyleyen Oluç, bu seçim döneminde Ak Parti'nin iktidarının gücünü arttıracak devam etmesinin istikrarsızlık ve huzursuzluğun esas kaynağı olacağının ortaya çıktığını öne sürdü. Oluç, şu ifadeleri kullandı: "HDP bu noktada fren görevini yapmış oldu. Biz, seçimlere 'Seni başkan yaptırmayacağız' sözüyle başladık. Başkanlık sisteminin Türkiye açısından hayırlı bir sonuç doğurmayacağı kanaatindeydik. Bunu kişisel husumet, kişisel kavga gibi görmedik. Sistem, idari yapı sorunu olarak gördük. Neyse ki, bu mesele Türkiye halkları açısından kapanmış bir mesele gibi görünüyor. Başka bir seçim hamlesiyle tekrar denenmeye çalışılırsa karşılığının olmayacağını düşünüyoruz. Bunu hedefleyenler açısından da görülmüştür diye düşünüyoruz."

Haber Ara