Dolar

32,3660

Euro

34,9550

Altın

2.325,32

Bist

9.079,97

HDP'li Tüzel, seçim hükümetinde yer almayacak

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Levent Tüzel’in kurulacak seçim hükümetinde yer almayacağı açıklandı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-27 15:34:24

HDP'li Tüzel, seçim hükümetinde yer almayacak

Tüzel'in kurucu genel başkanı olduğu ve 7 Haziran seçimlerine HDP ile ittifak yaparak bu partinin listelerinden adaylarla seçime katılan Emek Partisi'nden (EMEP) konuyla ilgili açıklama geldi.

EMEP tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Türkiye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve onun yönettiği AKP'nin yukarıdan yaptığı dayatmalarla 1 Kasım'da yeniden seçime gidiyor.

Yeterli süre olduğu halde, hükümeti kurmak için ikinci bir isme görüşmeler yapma hakkı tanımayan Erdoğan'ın, Türkiye'yi seçime götürecek hükümeti oluşturma görevini yeniden Ahmet Davutoğlu'na vermesi, bu siyasi dayatmalar zincirinin bir devamıdır.
Davutoğlu bu kapsamda, HDP listesinden seçime giren ve İstanbul Milletvekili seçilen partimizin önceki Genel Başkanı Levent Tüzel'e, kabinede yer almayı teklif etmiştir.

Öncelikle; bu seçim hükümetinin oluşturulma süreci, AKP'nin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 13 yıllık siyaset geleneğine uygun olarak, tamamen anti-demokratik biçimde gelişmiştir. Bakan olarak önerilecek isimlerin, partileri aracılığıyla belirlenmesi yoluna bile gidilmemiştir.

İkinci olarak; içeride ve dışarıda bir savaş hükümeti olarak davranan ve emekçi düşmanı politikalara imza atan Recep Tayyip Erdoğan ve AKP'nin kuracağı bir hükümetin, Türkiye halklarına vereceği hiçbir şey yoktur. Bu hükümet de önceki hükümetler gibi özgürlüklere ve halka karşı bir saldırı hükümeti olacaktır.

Partimiz; böyle bir seçim hükümetinde yer almayı, yukarıda özet olarak sıraladığımız nedenlerle, uygun görmemektedir.”

Tüzel'in de kabinede yer almama kararını bugün saat 16.00'da TBMM'de yapacağı bir basın toplantısı ile duyurması bekleniyor.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara