Dolar

32,5827

Euro

34,7912

Altın

2.508,22

Bist

9.693,46

HDP'li şoförün son durumu

Erzurum'da HDP mitingine giden minibüs yakıldı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan şoförün hayati tehlikesinin sürdüğü belirtildi...

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-05 00:07:06

HDP'li şoförün son durumu

Erzurum'un Tekman ilçesinden şehir merkezine HDP mitingine katılacak partilileri getirdikten sonra minibüsün kapısındaki arızayı gidermek için Oto Sanayiye giden aracın sürücüsü Aydın Taşkesen burada saldırıya uğradı. Sürücü araçtayken araç taşlandı daha sonra da ateşe verildi. Vücudunun çeşitli yerlerinde yanıklar oluşan, aldığı taş darbeleriyle çeşitli yerlerinde çatlaklar bulunan sürücü Aydın Taşkesen'in hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi. Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki tedavisi sürüyor.

Sosyal medyada sürücü Aydın Taşkesen'in öldüğüne dair haberleri İMCTV'de konuşan HDP Erzurum Milletveklili Adayı Seher Akçınar yalanladı. Akçınar, "Aydın Taşkesen'in hayatını kaybettiği doğru değil, hayati tehlikesi devam ediyor," dedi.

NASIL OLDU?

Anadolu Ajansı'nın haberine göre ise Tekman ilçesinden İstasyon Meydanı'ndaki miting alanına giden ve üzerinde HDP bayrakları bulunan 25 D 0877 plakalı minibüse ise, Honda Kavşağı'nda bir grup taş ve sopalarla saldırdı. Direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü, refüjdeki aydınlatma direğine çarparak durabildi. Bu sırada bir grup aracın etrafına toplanarak, sürücüye saldırmak istedi.

Bunun üzerine polis aracın etrafında güvenlik şeridi oluşturup, grubu dağıtmaya çalıştı. Bu esnada içerisinde sürücünün bulunduğu araç çekiciye yüklendi. Gruptakiler yaktıkları bir bayrağı bölgeden uzaklaştırılmaya çalışılan çekicinin üzerindeki minibüse attı. Yaklaşık 200 metre giden araç, alev almasının ardından çekicinin üzerinden düştü.

Polis ekipleri tarafından güçlükle araçtan çıkartılan ve elbiseleri yanan kişi ambulansla hastaneye kaldırıldı. Sürücünün vücudunun çeşitli yerlerinde yanık oluştu.

Haber Ara