Dolar

32,5032

Euro

34,9648

Altın

2.430,20

Bist

9.799,81

HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliği mi düştü?

HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliği mi düştü? Son dakika gelişmesi olarak gündeme gelen 'HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliği' konusu internet üzerinden araştırılıyor. Ömer Faruk Gergerlioğlu neden Milletvekillikten düşürüldü? Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliği mi düştü? Ömer Faruk Gergerlioğlu son dakika haberleri...

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-17 15:43:03

HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliği mi düştü?

HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliği mi düştü? Son dakika gelişmesi olarak gündeme gelen "HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliği" konusu internet üzerinden araştırılıyor. Ömer Faruk Gergerlioğlu neden Milletvekillikten düşürüldü? Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliği mi düştü? Ömer Faruk Gergerlioğlu son dakika haberleri...

HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliği mi düştü?

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili olan Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun yargı kararı Meclis Genel Kurulunda okunarak milletvekilliği düşürüldü. Böylece HDP'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki Millet Vekili sayısı 55 oldu. 

Daha öncesinde Gergerlioğlu, 2018 yılında milletvekili seçilmeden, yargılandığı Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesince 21 Şubat 2018'de “PKK/KCK propagandası yapmak” suçundan hapse mahkum edilmişti.

Hakkında kesinleşmiş hükmün bugün Meclis'te okunmasıyla Gergerlioğlu'nun vekilliği düştü.

Ömer Faruk Gergerlioğlu kimdir?

2 Kasım 1965 yılında Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesinde doğmuştur. İlk ve orta öğrenimini Bursa şehrinde tamamladıktan sonra, lise eğitimini Bursa İmam Hatip Lisesinde bitirdi. 1990 yılında Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olmuştur. Iğdır ve Bursa'da çeşitli sağlık ocaklarında çalıştıktan sonra 1995 yılında TUS sınavını kazanıp, Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz alanında uzmanlık eğitimine başlamıştır. 5 yıllık eğitimden sonra İzmit Seka Devlet Hastanesinde uzman doktor olarak görev yapmaya başlamıştır.. 17 Mart 2021 tarihinde TBMM Genel Kurulu'nda, Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nce terör örgütü propagandası yapmak nedeni ile onanan hapis cezasına ilişkin TBMM'ye sunulan cumhurbaşkanlığı tezkeresinin okunmasıyla milletvekilliği düşürülmüştür.

Haber Ara