Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

HDP'li Kürkçü PKK'lı cenazesinde oy istedi

Ertuğrul Kürkçü, İzmir'de cezaevinde hayatını kaybeden PKK'lının ailesini ziyaret edip HDP'ye oy istedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-12 15:01:06

HDP'li Kürkçü PKK'lı cenazesinde oy istedi

Ajansların haberine göre; PKK üyesi olduğu gerekçesiyle ömür boyu hapis cezasına çarptırılan ve 12 yıldır İzmir Aliağa Şakran Cezaevi'nde hapis yatan Ali Alp, dün rahatsızlanarak hayatını kaybetti. HDP'Lİ VEKİL PKK'LININ AİLESİNE DESTEĞE GİTTİ

Cenazesi İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırılan Alp'e otopsi yapıldı. Otopsinin tamamlanmasının ardından cenaze ailesine teslim edildi. Aileye destek için HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, HDP İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur, partililer ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de adliye binasına gitti.

12 YILDIR CEZAEVİNDEYDİ

Burada bir açıklama yapan Kürkçü, şunları söyledi: "Hayatını kaybeden Ali arkadaşımız 12 yıldır cezaevindeydi ve cezaevlerinde yaşayan bütün hasta tutsaklar gibi bakımsızlığın, ihmalin sonucu olarak 12 yıl sonra aramızdan ayrıldı. Bugün bize hiçbir gerçek sebep söylenemedi. Bir gün önce kardeşiyle telefonda görüşme yapan arkadaşımız bir gün sonra hayatını kaybediyor. Arada geçen zamanda ya da önceden beri ne olmuştu bilmiyoruz.


1 KASIM İÇİN HDP'YE OY İSTEDİ

Halklarımızın savaşla mağdur edilmemesi, halklarımızın kurşuna dizilmekten kurtarılması, Ankara'daki gibi katliamların yenilerinin bizi takip etmemesi için Türkiye'nin biran önce bizi bunlara mahkum eden zalim rejimden kurtarılması gerekiyor. Bunu halklarımız yapabilir. Bir yurttaşın en medeni hakkını 1 Kasım'da kullanmasını sağlamalıyız. İktidarda olanlara karşı oy kullanmak bir haktır, bu ölümlerin cezası iktidarda olanların iktidardan indirilmesidir. Onları iktidarsız bırakmamız gerekiyor, böylelikle bir çözüm olabilir."

Haber Ara