Dolar

32,5555

Euro

34,8734

Altın

2.428,96

Bist

9.645,02

HDP'li Güven 'süresiz dönüşümsüz açlık grevi'ne başladı

Diyarbakır 9 Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada konuşan HDP Milletvekili ve DTK Eşbaşkanı Leyla Güven, Adil bir yargılama yapılmadığını belirterek, 'Süresiz Dönüşümsüz Açlık Grevi’ eylemi başlattığını duyurdu.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-11-07 14:10:01

HDP'li Güven 'süresiz dönüşümsüz açlık grevi'ne başladı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) tek tutuklu milletvekili olan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven , tutuklu bulunduğu davada yaptığı savunmada, süresiz dönüşümsüz açlık grevi başlattığını duyurdu.

HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven hakkında, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı olarak, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), Suriye'nin Rojava Bölgesi'ndeki Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı başladığı sıralarda, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımlar nedeniyle hakkında açılan davada bugün üçüncü kez hakim karşısına çıktı.

Hakkındaki iddianamede toplam 25 yıldan 46,5 yıla kadar hapis cezası istenen Güven, Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki oturuma, Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nden, elleri kelepçelenerek ring aracıyla adliyeye getirilmek istendi. Ancak, Güven'in kelepçe uygulamasını kabul etmediği için adliyeye getirilmediği belirtildi. Bunun üzerine Güven, duruşmaya Sesli ve Görüntülü İletişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı.

Oturum, dosyaya gelen evrakların okunmasıyla başladı. Daha sonra söz alan Güven, milletvekili olduğunu ve bu nedenle kelepçe dayatmasını kabul etmeyeceğini söyledi.

Süresiz dönüşümsüz açlık grevi başlattığını belirten Güven "Ben siyasette PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın kadının siyasette yer alması perspektifinden esinlenerek aktif olarak yer aldım. Bugün Sayın Öcalan üzerindeki sadece bir kişiye değil, bir halka uygulanıyor. Tecrit bir insanlık suçudur. Ben de bu halkın bir parçası olarak, Sayın Öcalan üzerindeki tecridi protesto etmek amacıyla süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemine başlıyorum. Bundan sonra mahkemeye hiç bir savunma yapmayacağım. Yargı hukuksuz kararlarına son verene kadar ve tecrit kaldırılana kadar eylemime devam edeceğim. Gerekirse eylemimi ölüm orucuna da dönüştüreceğim" dedi.

Güven daha sonra tahliye talep etti. Mahkeme, Güven'in tahliye tabilini reddederek, oturumu erteledi.

Haber Ara