Dolar

32,5652

Euro

34,7070

Altın

2.488,99

Bist

9.524,59

HDP'li Garo Paylan: 24 Haziran'dan sonra yargılanacaksınız

HDP Milletvekili Garo Paylan 'Hakimlere de ben buradan çağrı yapıyorum, vermediğiniz kararlardan dolayı 24 Haziran'dan sonra yargılanabilirsiniz. Tayyip Erdoğan devam etmeyecek' dedi. Paylan, Erdoğan'ın da yargılanacağını belirterek, 'Tutuksuz yargılanmasını isteriz' dedi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-05-19 16:07:29

HDP'li Garo Paylan: 24 Haziran'dan sonra yargılanacaksınız

KRT Haber Müdürü Çağlar Cilara'ya konuşan HDP Milletvekili Garo Paylan, Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılması gerektiğini söyelyerek yargı camiasına seslendi. Paylan, "24 Haziran'dan sonra, vermediğiniz veya baskı altında verdiğiniz kararlar sebebiyle yargılanacaksınız dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da yargılanacağını söyleyen Paylan, "Tutuksuz yargılanmasını isteriz" dedi.

İşte o sözleri:

Hakimlere de ben buradan çağrı yapıyorum, vermediğiniz kararlardan dolayı 24 Haziran'dan sonra yargılanabilirsiniz. Tayyip Erdoğan devam etmeyecek. Vermediğiniz kararlardan veya baskıyla verdiğiniz kararlardan dolayı yargılanabilirsiniz. Hukuku işletin adil yargılamayı yapın."

"İKİNCİ TURA DEMİRTAŞ VEYA İNCE KALACAK"

Akşener'in ikinci tura kalamayacağını savunan Paylan "Akşener'in ikinci tura kalma ihtimali yok, ikinci tura ya Demirtaş kalacak ya sayın Muharrem İnce kalacak, bu net, anketlerde görülüyor. İnsanlar şunu düşünsünler; Demirtaş'a mı oy verecek yoksa Muharrem İnce'ye mi? Akşener, MHP'den kopmuş bir kişilik, MHP'nin o tekçi politikalarının biz Erdoğan'a giydirilmiş halini yaşıyoruz, Akşener'in de ben o politikaları değil de demokratik politikaları güdeceğim diye toplumu ikna etmesi lazım. Şuanda beni ikna etmesi çok zor ama ona da şans tanımamız lazım. Bakacağız izleyeceğiz. Dediğim gibi, ikinci tura ya Demirtaş kalır, ya Muharrem İnce kalır, insanlar ikinci turu bunun üzerine değerlendirsinler." dedi.

"ERDOĞAN TUTUKSUZ YARGILANMALI"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adil ve tutuksuz yargılanmasını gerektiğini de söyleyen Paylan şöyle konuştu:

"Bu dönemde o kadar çok mağduriyet yarattıki artık Erdoğan'ın emeklilik hayatını yaşaması lazım. Siyaseten tükenmiş bir siyasetçiden bahsediyoruz. Biz Erdoğan'ın adil yargılanmasını istiyoruz bütün bu yaptıklarından dolayı. Tutuksuz yargılanmasını istiyoruz."

Haber Ara