Dolar

32,3450

Euro

35,1156

Altın

2.309,94

Bist

9.079,97

HDP'li Fırat, Barzani ile görüştü

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat ile görüştü.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-17 04:38:15

HDP'li Fırat, Barzani ile görüştü

Ajanslarda yer alan habere göre:. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat'ı, Erbil'deki başkanlık konutunda kabul etti.

Barzani'nin ofisinden yapılan açıklamada, tarafların görüşmede Türkiye'de meydana gelen gelişmeler ve Çözüm Süreci'nin ele aldığı ifade edildi.

Söz konusu açıklamada görüşlerine yer verilen Barzani'nin, "Terör, savaş ve şiddet, eldeki fırsatların yok olup, yuvaların yıkılmasına yol açıyor. Sorunların daha da derinleşmemesi ve problemlerin artmaması için eskiden yaptığımız gibi barış süreci için elimizdeki imkanları yine seferber etmeye hazırız" dediği belirtildi. 

Açıklamada, Türkiye'de yaşanan son gelişmeler ve olaylara ilişkin Barzani'ye bilgi veren Fırat'ın ise şu ifadelerine yer verildi: "Türkiye'deki bazı siyasi taraflar mantık ve akıl dışı hareket ediyor. Bu şekilde hareket edilmesi ülkeyi bir felakete doğru götüreceği gibi halklar arasında savaşın çıkmasını tetikleyecektir. Türkiye'deki Kürtlerin, meclis çatısı altında siyasal çalışmalarda bulunarak var olduklarını ispatlamaları lazım. Savaş, nefret ve kin gütmekle hiçbir sonuca varılmaz."

Haber Ara