Dolar

32,3261

Euro

35,0721

Altın

2.308,86

Bist

9.079,97

HDP'li Demirtaş ve Yüksekdağ AYM'ye başvurdu

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, tutukluluklarının bozulması için Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-18 03:57:36

HDP'li Demirtaş ve Yüksekdağ AYM'ye başvurdu

Ajanslarda yer alan habere göre; Tutuklu HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) başvurdu.

HDP'li bazı milletvekilleri ve avukatların bugün Anayasa Mahkemesi'ne giderek, sunduğu Demirtaş ve Yüksekdağ'ın bireysel başvuru dilekçelerinde  tutuklamaların anayasa ve uluslararası sözleşmelere aykırı olduğu belirtiliyor.

Başvuru sırasında orada bulunan HDP Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk,  "Milletvekillerimiz 6 milyon insanın oyuyla parlamentoya geldi. Bu tutuklama, gözaltına alma ve yargılama süreci aslında sadece milletvekillerimizin yasama faaliyetlerinin engellenmesi, yasama faaliyetlerinin dışına atılması anlamına gelmiyor. 6 milyon insanın iradesinin gaspedilmesi, seçme ve seçilme hakkının ihlal edilmesi anlamına geliyor."  ifadelerini kullanarak  milletvekillerinin cezaevlerinde bulunmasının Türkiye demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçeceğini vurguladı.

Haber Ara