Dolar

32,3694

Euro

34,9629

Altın

2.325,75

Bist

9.071,02

HDP'li başkana 3 yıl 9 ay hapis cezası

HDP Sakarya İl Başkanı Mehmet Bayram'a 3 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-24 20:43:17

HDP'li başkana 3 yıl 9 ay hapis cezası

Sakarya'da hakkında "PKK silahlı terör örgütüne üye olma", "terör örgütü propagandası", "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" ve "halkı askerlikten soğutma" suçlamasıyla dava açılan HDP Sakarya İl Başkanı Mehmet Bayram'a 3 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan ilk duruşmaya, sanık Mehmet Bayram, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemiyle (SEGBİS) katıldı. Mahkeme salonunda avukatı, yakınları ve bazı partililer de hazır bulundu.

Kimlik tespitlerinin yapılması ve Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca düzenlenen iddianamelerin özetinin okunmasının ardından söz verilen sanık Bayram, hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini, tahliyesini ve beraatini talep ettiğini aktardı.

Duruşmada esas hakkındaki görüşü sorulan cumhuriyet savcısı, Bayram'ın "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan beraatine, "terör örgütü propagandası", "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" ve "halkı askerlikten soğutma" suçlarından ise hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi.

Sanığın avukatları, savcının mütalaasına ilişkin savunmasında, suçlamaları kabul etmeyerek, müvekkilinin bütün suçlardan beraatini talep etti.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, Bayram'ın "silahlı terör örgütüne üye olma", "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" ve "halkı askerlikten soğutma" suçlarından beraatine, "terör örgütü propagandası" suçundan ise 3 yıl 9 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına hükmetti.

Mahkeme heyeti, sanığı, tutuklu bulunduğu süre ve ceza miktarını göz önüne alınarak adli kontrol hükümleri şartıyla tahliye etti.

 

Haber Ara