Dolar

32,3776

Euro

35,0243

Altın

2.335,12

Bist

9.079,97

HDP'li Baluken'in MHP Genel Başkanı Bahçeli'yle ilgili sözleri

HDP'li Baluken'in MHP Genel Başkanı Bahçeli'yle ilgili sözleri

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-08 15:48:31

HDP'li Baluken'in MHP Genel Başkanı Bahçeli'yle ilgili sözleri
MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken'in MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yönelik sözlerine ilişkin, "Demokrasiyi biz Türk milletiyle omuz omuza korumaya çalışırken, siz eli silahlı teröristlerle demokrasi düşmanlığı yapıyorsunuz. MHP'ye dil uzatmak isteyenlerin önce ellerindeki kanı temizlemesi ve bunun hesabını vermesi gerekir." ifadesini kullandı.

Akçay, yaptığı yazılı açıklamada, HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken'in MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi hedef alan sözlerine tepki gösterdi.

Türk milletinin, 15 Temmuz akşamından itibaren darbe girişimine karşı tavizsiz dik duruşuyla milli iradeye ve demokrasiye sahip çıktığını belirten Akçay, MHP'nin de "önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben" ilkesini rehber edindiğini vurguladı.

Akçay, "Bizim siyasi duruşumuz devletimizin, milletimizin yanıdır. MHP devletin ve milletin kendisidir. Duruşumuz bellidir. Milliyetçi Hareket Partisinden bunun ötesinde bir duruş beklemek hayaldir. MHP dün de demokrasi dışı her türlü arayışa karşı durmuştur, bugün de aynı duruşla demokrasinin yanında, darbenin ve şiddetin karşısındadır. Yarın da aynı tutum devam edecektir." değerlendirmesinde bulundu.

MHP'nin demokrasiye, parlamenter ve anayasal sisteme bağlı hareket ettiğini, demokrasi mücadelesinde darbelerin karşısında bir duruş sergilediğini aktaran Akçay, bunun hiçbir zaman konjonktürel olmadığını bildirdi.

Devlet ve millet düşmanlarına karşı ilkesel tavırlarıyla Türk siyasetinde örnek teşkil ettiklerini ve bunun devlet, millet düşmanlarında rahatsızlık yarattığını ifade eden Akçay, şunları kaydetti:

"Terör örgütü PKK'nın kravatlı ve mazbatalı uzantılarının meşreplerine uygun bir şekilde MHP'nin milli duruşuna saldırıda bulunmuşlardır. HDP'nin, Yenikapı'da bütün dünyaya gösterilen milli duruştan ve mesajlardan rahatsızlığını FETÖ-PKK iş birliğinin uç vermesi olarak değerlendirmek gerekmektedir. Öncelikle belirtmem gerekir ki Türklük karşıtlarının, Türk devleti ve Türk milletine düşmanlığın bayraktarlığını yapanların, bölücülerin, hainlerin, işbirlikçilerin MHP'nin bu tutum ve duruşunu anlaması mümkün değildir. Üstelik bu duruşumuza saldıranların duruşumuzdan rahatsız olması MHP'nin duruşunun ne kadar yerinde ve doğru olduğunu göstermektedir. Biz milletimizle Türk bayrağının gölgesinde Türk milletinin birlik ve bütünlüğü, Türk devletinin ilelebet payidarlığı, milli iradenin ve demokrasinin korunması ve geliştirilmesi için bir araya gelirken siz hangi köşelerde, terör örgütünün paçavralarının altında, hangi amaçlarla, kimlerle bir araya geliyorsunuz?"

Akçay, MHP'nin duruşunun, düşüncesinin berrak olduğunu belirterek, "Sözde darbe karşıtı miting düzenlerken meydanda bir tek dahi Türk bayrağına yer verilmemesinin sebebi nedir? Demokrasiyi biz Türk milletiyle omuz omuza korumaya çalışırken, siz eli silahlı teröristlerle demokrasi düşmanlığı yapıyorsunuz. MHP'ye dil uzatmak isteyenlerin önce ellerindeki kanı temizlemesi ve bunun hesabını vermesi gerekir. MHP'ye dil uzatmak isteyenlerin önce millet ve devlet düşmanı FETÖ'lü darbeciler ve PKK'lı teröristlerden farkının ne olduğunu berraklaştırması gerekmektedir." ifadelerini kullandı.

MHP'nin Türk milletinden başka hiçbir güçten, odaktan emir almayacağını, bağımsız ve bağlantısız bir siyasi hareket olduğunu kaydeden Akçay, "HDP'nin tüm kamuoyuna İmralı'nın ve Kandil'in nasıl emir eri ve kuyruğu olduğunu açıklaması gerekli" dedi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara