Dolar

32,4784

Euro

34,9489

Altın

2.435,96

Bist

9.716,77

HDP’li Baluken'den CHP'ye ağır sözler

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, CHP ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na dokunulmazlıklar konusunda sert eleştiride bulundu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-23 04:12:41

HDP’li Baluken'den CHP'ye ağır sözler

TBMM'deki dokunulmazlık oylamasında CHP'nin 'evet' oyu kullanmasını eleştiren HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, "CHP başından beri darbenin ve savaşın bütün suçlarına ortak olmuştur. Artık orada daha fazla yol yürüyeceğinizin zemini yoktur” eleştirisinde bulundu.

Ajanslarda yer alan bilgide; HDP milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü, Besime Konca, Ayşe Acar Başaran ve Demir Çelik ile birlikte Siirt'e gelen Baluken ve aralarında DTK Eş Genel Başkanları Leyla Güven ve Hatip Dicle'nin de bulunduğu bir grup, Siirt Askerlik Şubesi önünden HDP il binasına kadar yürümek istedi.

İzinsiz yürüyüşte slogan atılmaması ve yolun kapatılmaması ikazlarına rağmen, uyarıları dikkate almayan gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale eden polisle HDP'li vekiller arasında tartışma yaşanırken; Siirt Belediyesi önünde açıklama yapan Baluken, hakkında dosya bulunan milletvekillerinin yasama dokunulmazlığının kaldırılması yönündeki anayasa değişikliğine, ‘Evet' oyu veren CHP'lilere tepki gösterdi. 

'EĞER RAHATSIZSANIZ, HDP GRUBUNUN KAPISINA GELİRSİNİZ'

CHP'nin Antalya'da yaptığı kampta milletvekillerinin, parti yönetimini ve Genel Başkanı'nı sert bir şekilde eleştirdiğini belirten Baluken, şunları söyledi:

"Parlamentodaki milletvekilleri konuyu anayasa mahkemesine taşımayı düşünüyor. '59 HDP milletvekili ve 52 yürekli milletvekili ile bir an önce Anayasa Mahkemesine götürüp bu darbenin reddini sağlayacağız.' demiştik. Şimdi CHP içerisinde bu metine imza atmaya çalışan bunun için hazırlığını yapan 60 milletvekiline karşı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Ben imza atmanıza izin vermeyeceğim. Ya HDP'ye gidersiniz ya da istifa edersiniz.' diyor. Bu suça ortak olmak istemeyen sol sosyal demokrat Kürt-Alevi milletvekillerine seslenmek istiyorum. CHP başından beri darbenin ve savaşın bütün suçlarına ortak olmuştur. Artık orada daha fazla yol yürüyeceğinizin zemini yoktur. Eğer bundan rahatsızsanız pazartesi günü imzalarınızla birlikte yüreğinizi alır, HDP grubunun kapısına gelirsiniz."

Haber Ara