Dolar

32,4950

Euro

34,8206

Altın

2.487,46

Bist

9.569,96

HDP kongresinde Demirtaş ve Yüksekdağ'ın mektupları okundu

HDP'nin 3. Olağanüstü Kongresi'nde, tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile milletvekilliği ve parti üyeliği düşürülen Figen Yüksekdağ'ın mektupları okundu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-20 16:31:05

HDP kongresinde Demirtaş ve Yüksekdağ'ın mektupları okundu

Dünya Ticaret Merkezi'nde yapılan HDP'nin 3. Olağanüstü Kongresi'nde, tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın mektubunu, HDP Sözcüsü Osman Baydemir okudu.

Demirtaş, mektubunda, demokratik siyaset kanallarının neredeyse tümden kapatıldığını ileri sürerek, ancak ne olursa olsun HDP'nin demokratik siyasetten vazgeçmeyeceğini, siyasal sorunların çözümü için şiddet dışı yöntemlerde ısrar edeceğini belirtti.

"Türkiye Cumhuriyeti devletinin bir beka sorunuyla karşı karşıya olduğu" iddialarına değinen Demirtaş, "Evet, ben de bu tespite katılıyorum. Ancak bu tehdit ve tehlikeden kurtulmanın 'başka bir yolu var' diyorum, başka bir seçenek, en gerçekçi, en ahlaki, tarihsel ve siyasi geçmişimize en uygun, en doğru seçenek." ifadesine yer verdi.

Milletvekilliği düşürülen Figen Yüksekdağ'ın mektubunu da Eş Genel Başkanvekili Serpil Kemalbay okudu.

Milletvekilliği ile parti üyeliğinin "gasp edildiği"ni öne süren Yüksekdağ, "Partiye, halklarımıza, barış, emek, özgürlük davamıza karşı görevlerim kesintisiz devam ediyor." ifadesini kullandı.

 

Haber Ara