Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

HDP ile görüşme neden iptal edildi?

Başbakan Davutoğlu, HDP ile görüşmenin iptal edilmesine ilişkin olarak 'Birkaç gün sonra kendilerini ziyaret edecek bir misafire saygısızlık edenleri muhatap almam' açıklamasında bulundu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-28 12:34:16

HDP ile görüşme neden iptal edildi?

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sırbistan ziyareti öncesinde Atatürk Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı.

Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

(Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşme) Yurtdışı seyahati öncesinde görüştük. Daha önce planlanmış değildi, teyitleşerek görüşüldü. Terörle mücadele... 2015'in son görüşmesini yapmış olduk. Haftalık olağan görüşmemizi erkene almış olduk.

(Yeni Anayasa) Arkadaşlarımızı çağırdım, görüştük. Sayın Kılıçdaroğlu ve Sayın Bahçeli'ye giderken herhangi bir önyargımız yok. Daha önceki tecrübelerden de istifa ederek, yöntem açısından görüşeceğiz. İçerik olarak önemli olan Anayasa'nın ruhudur. Vatandaşı esas alan bir çerçeveyi paylaşacağız.

Bu görüşmelerde tamamiyle özgürlükçü, katılımcı, çağdaş bir anyasanın yazılabileceği inancını taşıyorum. Birtakım önyargıları zihnimizden silersek torunlarımızın için de bir anayasa yapmalıyız. 380 milletvekilimiz olsaydı da ben yine bu yöntemi denerdim.

HDP'yle niye görüşülmüyor? Ayrım gözetmeden randevu talebinde bulundum. Birkaç gün sonra kendilerini ziyaret edecek bir misafire saygısızlık, diğer siyasi şeyleri bir kenara dahi koysak, saygısızlık ifade eden, tahrif ifade eden açıklamalardan sonra onları muhatap almam, şahsi olarak da bulunduğum makam olarak da doğru değildir. Niyet ve samimiyet önemli, üslüpta da ciddiyet. Bana karşı yapılan nezaketsizliği içime sindirmem.

HDP'liler bana hesap soracaklarına Sur'u, Cizre'yi zindana çevirenlere hesap sorsunlar. Hani Türkiyeleşeceklerdi, hani Türkiye toplumunun bir parçası olacaklardı. Oy verenlere söylüyorum, bunlardan hesap sorun. Niyetleri ortaya çıktı. Anayasa'yı herkesle tartışırım ama Türkiye'nin bütünlüğünü, dirliğini, bütünlüğünü kimseyle tartışmam. Bu niyet meselesi, niyetleri sarih değil.

Ben 12 Eylül Anayasasıyla yaşamaktan zillet duyuyorum. HDP siyasi partiyse, siyasi parti gibi davranacak. Eğer piyon ise ona göre muamele görür."

Haber Ara