Dolar

32,5292

Euro

34,8286

Altın

2.474,50

Bist

9.530,47

HDP Genel Merkezi'ne silahlı saldırı

HDP, genel merkez binasına pompalı tüfekle saldırıldığına dair açıklama yaptı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-16 13:53:59

HDP Genel Merkezi'ne silahlı saldırı

TIMETURK|HABER MERKEZİ

HDP, genel merkez binasına pompalı tüfekle saldırıldığı açıklandı.

HDP'nin resmi twitter hesabından akşam saatlerinde genel merkez binasına pompalı tüfekle gelen bir saldırganın ateş açtığını duyurdu.

Saldırganın 4 el ateş ettiği aktarılan açıklamada "İl-ilçe binalarımıza, Genel Merkezimize dönük saldırıların azmettiricisi, intikam yemini eden ve seferberlik çağrıları yapan yetkililerdir" ifadeleri kullanıldı.

Twitter'daki açıklamanın ardından partinin MYK'sı basın bülteni paylaştı.

İşte o basın bülteni;

"Bu akşam saat 22:20 civarında A. T. G. isimli bir saldırgan, ticari bir taksi ile Genel Merkezimizin önüne gelmiş, araçtan inip kapının önüne geldiğinde montunun içerisinden pompalı tüfeğini çıkarıp 4 el ateş etmiştir. Daha sonra tüfeğini yere atıp ellerini kaldırarak polise teslim olmuştur. Yaralananın olmadığı saldırıda Genel Merkez binamız hafif zarar görmüştür.

İl-ilçe binalarımıza ve son olarak da Genel Merkezimize yönelik bu saldırıların azmettiricisi, 'intikam' çığlıkları atan, kolluk kuvvetlerine 'merhametsiz olun' diyen, hiçbir hukuka dayanmadan 'milli seferberlik' ilan eden, her gün partimizi hedef gösteren iktidar mensuplarıdır.

İktidar bu tutumu ile HDP'ye yönelik bir algı operasyonu sürdürmektedir. Türkiye'nin dış ve iç politikasındaki kendi hatalarını ve fiyaskolarını örtmek için çabalamaktadır. 'Ya başkanlık ya kaos' anlayışı toplumu ve ülkeyi adım adım bir felaket girdabına sürüklemektedir.

HDP'yi demokratik siyasetten tasfiye etme çabalarına karşılık bizler demokratik siyasette güçlü bir şekilde ısrar ediyoruz. Sorunlarımızı demokratik siyasetle, diyalog ve müzakereyle çözme konusundaki tutumumuzda kararlıyız. Ne bu saldırılar ne de algı operasyonları bizleri demokratik siyaset yolumuzdan, bu konudaki kararlı ve ilkeli tutumumuzdan vazgeçiremeyecektir."

 

Haber Ara