Dolar

32,3197

Euro

35,1092

Altın

2.297,51

Bist

9.040,46

HDP geçici hükümete katılma kararı aldı

HDP seçim hükümetinde yer almaktan kaçınmayacağını, CHP’ye hükümet kurma görevi verilmesi durumunda her türlü teklife açık olduğunu açıkladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-18 16:38:24

HDP geçici hükümete katılma kararı aldı

Ajansların haberine göre, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı Ankara'da devam ederken, HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen basın toplantısı düzenledi.

Bilgen'in açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Seçim hükümeti

“‘İstemezuk' tarzı bir siyasetten yana değiliz. Türkiye fiilen darbe süreci yaşıyor. Şehirlerde olağanüstü hal uygulanıyor. Bu ortamdan çıkmak, can güvenliğinin sağlanması için ne yapılması gerekiyorsa yapmak gerekiyor. 25 Ağustos sonrasında seçim için güven ortamının sağlanması için üzerimize düşeni yapacağız.

“Türkiye'nin bir gün bile kaybetme lüksü yok. Bir an önce başka bir hükümet alternatifi zorlanmalı. Bu olmadığı durumda seçim hükümeti kurulacaksa, sorumluluk almaya hazırız. Seçim hükümetini, olağan siyasi taahhütler üzerine kurulu bir koalisyon gibi görmüyoruz.

“Seçim hükümeti seçim döneminin nasıl yöneticiliğine dair bir siyasi iradedir. ‘Falanca parti var, yok' tartışmasına girmeksizin Türkiye'yi kaostan kurtarmak adına sorumluluk alırız. Seçim hükümeti, bir program üzerine oluşturulan koalisyon modeli değildir. Seçim atmosferini belirleyecektir.”

CHP'ye çağrı

“Siyasi kaygılarımızın ötesinde ve üzerinde bir sorumluluk ile hareket etmek zorundayız. Can kaybediyoruz, herkesin sorumlu davranması gerekiyor. Bugünkü fiili durum asla kabul edilebilir bir durum değil.

“Eğer Davutoğlu, bugün görevi iade ederse ve Cumhurbaşkanı, kendisinin de ifade ettiği kavramla söylersek, siyasi ahlakın gereği olarak ikinci parti olan CHP'ye görev verirse, CHP'nin bize getireceği her teklife açığız. Her partinin 5 gün sonrası için seçim hükümeti için görev üstlenmesi gerekiyor.”

CHP: HDP yoksa seçim hükümetinde yokuz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Engin Altay, seçim hükümetinde HDP'nin yer alması halinde yer alacaklarını açıklamıştı.

Haber Ara