Dolar

32,3289

Euro

35,0645

Altın

2.300,82

Bist

9.042,15

HDP eyleminde konuşan sözcü, Erdoğan'a hakaretten gözaltında

Bodrum'daki HDP protestosunda konuşan çevre platformu sözcüsü, Erdoğan'a hakaretten gözaltına alındı...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-08 00:27:42

HDP eyleminde konuşan sözcü, Erdoğan'a hakaretten gözaltında

Ajanslarda yer alan habere göre; Muğla'nın Bodrum ilçesinde HDP'nin basın açıklamasına katılan Bodrum Çevre Platformu sözcüsü Ayhan Karahan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesi gözaltına alındı.

İskele Meydanı'nda geçen Cuma günü öğle saatlerinde toplanan HDP İlçe Örgütü, milletvekillerinin gözaltına alınmasını protesto etti. Bodrum Çevre Platformu üyesi Ayhan Karahan o gün yaptığı basın açıklamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle bugün akşam saatlerinde gözaltına alınarak İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

'BUNLAR HIRSIZ, KATİL, TECAVÜZCÜ…'

Karahan'ın HDP eyleminde söylediği, "Bodrum'da sit alanlarını imara açmak isteyen zihniyet ile seçilmiş HDP milletvekillerini gözaltına alan zihniyet aynı zihniyettir. Bu Ensar vakıflarında tecavüze uğrayan çocukları hapseden dünyalarını karartan zihniyetle HDP'li milletvekillerini gözaltına alan zihniyet aynı zihniyettir. Bunlar hırsızdır, katildir, tecavüzcüdür. Bunların en başı en tepede sarayda oturuyor, bütün ne kadar suç delili varsa o sarayda saklıdır. O kaçak saray surları ile birlikte yıkılacak. O sarayın saltanatı ve iktidarı yıkılacak. Korkuları bundandır, bu ülkede sabah akşam darbe oluyor. Yalan söylüyorlar, bunlar darbe karşıt filan değil 12 Eylül faşizminin katmerli devamcıları ve mirasçılarıdır" sözleri nedeniyle gözaltına alındığı belirtildi.

KARAHAN: SÖZLERİMİN ARKASINDAYIM

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Karahan, "Ben o cümlede Cumhurbaşkanı'nın adını geçirmedim. Tabii ki sözlerimin arkasındayım" dedi. Karahan'ın emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

 

Haber Ara