Dolar

32,4995

Euro

34,8256

Altın

2.489,79

Bist

9.548,58

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ:

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-14 14:27:52

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ:
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Ankara'daki terör saldırısıyla ilgili, "Şüpheler sağlıklı şekilde araştırılmadı. İpin koptuğu nokta Diyarbakır bombalaması" dedi.

Yüksekdağ, saldırıda hayatını kaybeden Dicle Deli'nin ailesine Zeytinburnu Belediyesi Taziye Evi'nde başsağlığı diledi.

Figen Yüksekdağ, taziye sonrası bir gazetecinin, "Ankara'daki saldırıyı Suruç bombacısının ağabeyinin gerçekleştirdiği iddia ediliyor" sorusuna, kendilerinin de basından bilgi sahibi olduklarını ve o yönde şüphelerinin bulunduğunu anlattı.

"Peki bu ismin telaffuz edilmesi sizi şaşırttı mı?" sorusu üzerine de Yüksekdağ, "Tahmin ediliyordu ama doğrusu sadece Suruç bombacısının ağabeyi ile sınırlı bir yapıdan bahsetmiyoruz. Bu sorunu daraltmak olur. çok daha geniş bir alan, IŞİD Türkiye'de örgütlendi ve örgütleniyor. Canlı bomba veya örgütlenme alanında kaç kişinin olduğunu bilmiyoruz ama tabii ki olasılıklar arasındaydı, çok şaşırmadık doğrusu bu isim ortaya çıktıktan sonra..." yanıtını verdi.

Şüphelerin sağlıklı şekilde araştırılmadığını savunan Yüksekdağ, şunları söyledi:

"İpin koptuğu nokta Diyarbakır bombalaması, Diyarbakır bombalaması sağlıklı bir biçimde araştırılabilseydi, Adıyaman, dokumacılar grubu ve o çay ocağı çevresinde oluşan örgütlenme yapısına doğru biçimde müdahale edilebilseydi yapıya ulaşmak çok daha mümkün olacaktı. Üzerine gidilmedi, soruşturulmadı, araştırılmadı, tedbir alınmadı, müdahale edilmedi."

Yüksekdağ, Ankara'daki saldırı sonrası hayatını kaybeden Fatma Esen'nin yakınlarına da taziye ziyaretinde bulundu.

Fatma Esen'in kızı Eylem Esen, annesinin Ankara'daki saldırı sonrası alanda olduğunu, saldırıdan sağ kurtulmasına karşın sonrasında kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiğini söyledi.

Yüksekdağ'a, HDP'li vekiller Pervin Buldan, Hüda Kaya, Sezai Temelli ve Garo Paylan da eşlik etti.

Haber Ara