Dolar

32,3715

Euro

34,9952

Altın

2.325,99

Bist

9.097,82

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ:

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ:

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-20 13:01:12

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ:
HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, bazı belediyelere yapılan yeni görevlendirmeleri eleştirerek "Türkiye toplumunda 13 yıl boyunca sistematik olarak uygulanan kutuplaştırma ve ayrımcılık politikası bugün artık zirveye ulaşmıştır." dedi.

Yüksekdağ, genel merkezde gerçekleştirilen Parti Meclisi toplantısı öncesi yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bir yıl içinde yeni, demokratik bir yaşamın eşiğinden darbenin ortasına savrulduğunu söyledi.

Türkiye'nin olağanüstü hal ve kanun hükmünde kararnamelerle yönetilen bir ülkeye dönüştüğünü belirten Yüksekdağ, bugün ülkede demokrasiden söz edilemeyeceğini iddia etti.

15 Temmuz darbe girişiminin, yerini hükümet tarafından yapılmakta olan yeni bir darbe girişimine bıraktığını savunan Yüksekdağ, bu girişim sonucu ayrımcılık oluşturulduğunu ve mevcut politikaların yeni krizlere neden olduğunu ifade etti.

Hükümetin bazı belediyelere yeni görevlendirme yapmasının yanlış olduğunu belirten Yüksekdağ, bu belediyelere yönelik devletin yaptığı incelemelerde suç unsuruna rastlanmadığını öne sürdü. Yüksekdağ, "Türkiye toplumunda 13 yıl boyunca sistematik olarak uygulanan kutuplaştırma ve ayrımcılık politikası bugün artık zirveye ulaşmıştır." dedi.

Yüksekdağ, yeni eğitim öğretim yılının başladığını ama yüz binlerce öğrencinin öğretmensiz olduğunu savundu.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara