Dolar

32,3842

Euro

35,0000

Altın

2.322,28

Bist

9.079,97

HDP'den tutuklamalara ilk tepki!

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, tutuklamalar konusunda açıklamalarda bulundu...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-30 22:32:36

HDP'den tutuklamalara ilk tepki!

Micro Blog Sitesi Twitter hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan, HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı ile eski BDP milletvekili Ayla Akat Ata'nın tutuklanmasına tepki gösterdi ve “Mesele Ayla Akad, Fırat Anlı ve Gülten Kışanak'ın tutuklanması değil, bir halkın onuruna, haysiyetine, iradesine saldırı meselesidir…” dedi.

Baluken'in Twitter üzerinden paylaştığı mesajlar şöyle:

- Bu ne ilk ne de son tutuklamadır.Bizlere direnişi büyütme,Saray-AKP'ye de beyhude aciz çırpınış hatırlatmasıdır...

- Bu tutuklamalara cevap kendi içinde umutsuzlugu,karamsarlıği geliştirmek değil,mücadeleyi büyütme,iradeyi sahiplenme temelinde olmalıdır...

- Saray-AKP iktidarının son hamleleri ringde kaybetmek üzere iken,serseri yumruklar savuran bir boksörün durumunu animsatmaktadir...

- Mesele Ayla Akad,Fırat Anlı ve Gülten Kışanak'ın tutuklanması değil,bir halkın onuruna,haysiyetine,iradesine saldırı meselesidir...

HDP MERKEZ YÜRÜTME KURULU'NDAN AÇIKLAMA

Diyarbakır Büyükşehir Belediye eş başkanları Kışanak ve Anlı ile eski Batman milletvekili Ayla Akat Ata'nın tutuklanmalarına tepki gösteren HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) bir açıklama yayımladı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Keyfi ve hukuksuz gözaltı uygulamasından sonra siyasi ve hukuksuz bir tutuklama gerçekleşti. Diyarbakır halkının siyasi iradesi yok sayıldı. Yüz binlerce insanın oy vererek seçtiği Eşbaşkanlar Gültan Kışanak, Fırat Anlı ve KJA Dönem Sözcüsü Ayla Akat Ata mesnetsiz ve uydurma iddialarla tutuklandı.

"TARİHSEL BİR YANLIŞTIR"

Erdoğan-AKP iktidarı Kürt halkının siyasi iradesine yönelik bu düşmanca tutumuyla demokratik siyasetin ve demokratik muhalefetin tasfiyesini hedefliyor.

İktidar, Kürt halkı açısından sembolik ve tarihi bir değeri ve anlamı olan bir kentin seçilmiş iradesini çiğnemekten çekinmeyeceği mesajını verdi. Bu tarihsel bir yanlıştır. Bu yanlışın vebali Erdoğan-AKP iktidarındadır. Ne Kürt halkı ve siyasal hareketi, ne de Türkiye'nin demokrasi ve barış güçleri bu hukuksuzluklara, baskılara ve zulme boyun eğmeyecek ve diz çökmeyecek."

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara