Dolar

32,5737

Euro

35,0006

Altın

2.432,79

Bist

9.753,97

HDP'den Soylu'ya: İstifa için nasıl bir zaaf gerek?

HDP Sözcüsü Bilgen, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu istifa etmeye çağırdı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-03 17:13:44

HDP'den Soylu'ya: İstifa için nasıl bir zaaf gerek?

Partisinin Meclis grup toplantısında konuşan HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, hükümeti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi.

Ajansların haberine göre “Bir ülkede içişleri bakanının istifa etmesi için nasıl bir zaaf olması gerek?” diye soran Bilgen, şunları söyledi:

“Eğer Türkiye'nin iç güvenliğiyle ilgili bir risk varsa, Türkiye'nin Suriye politikasıyla ilgili özeleştiri yapması kaçınılmazdır. 15 Temmuz bir kirli ittifakın bedeli olarak bu ülkeye nasıl mal olduysa, Suriye'deki kirli ittifakın sonucu da bu katliamlardır.

Cumhurbaşkanı yurtdışında saldırı olduğunda ‘Sizin istihbarat örgütleriniz ne yapıyor?' diyor. Polisiniz Ankara'da bir ülkenin büyükelçisini öldürüyor, orada bu polisin sağ ele geçirilmesini bile sağlayamıyorsunuz ya da sağlamıyorsunuz. Fail infaz edilerek deliller ortadan kaldırılıyor.

Daha kendi askerlerini nerede olduğunu bilemeyen bir devlet, her gün kaç IŞİD'linin öldüğünün, yaralı olduğunun sayısını veriyor. IŞİD'li yaralıların sayısını kimden, nereden biliyorsunuz? Onları hastanelerinizde tedavi ettiğiniz için mi biliyorsunuz? Hangi kaynağı nerede kurutmayı düşünüyorsunuz? El Bab'da mı? Konya'dan, Adıyaman'dan El Nusra'ya katılanlar ne olacak?”

“EĞER SURUÇ'TAKİ ACIYI TÜRKİYE HİSSEDEBİLSEYDİ…”

“25 bin polise kadar korumalar arttırılmasına rağmen Reina'ya bir 1 polis düşmüş ki; biri içeri giriyor, tarıyor, onlarca kişiyi öldürüyor, sonra çekip gidiyor. Taksim'de selfie yapmasaydı resimlerine muhtemelen ulaşma imkânı olmayacaktı. Bu fotoğraf güvenlik zaafı olduğunu göstermeye yetmiyor mu?

Eğer Suruç'taki, Ankara Garı'ndaki acıyı Türkiye hissedebilseydi, uyarılarımız dikkate alınsaydı bugün Türkiye bu acıyı yaşamazdı. Roboski için ölü diyenler, Suruç için ölü diyenler şehitliği sadece bazılarına layık görüyorlar. Son 2 ayda 100'ü üzerinde insan hayatını kaybetti. Bir ülkede içişleri bakanının istifa etmesi için nasıl bir zaaf olması gerek?”

“KÜRTLER KATLEDİLSİN DİYENLERLE İLGİLİ KAÇ SORUŞTURMA VAR?”

“Cumhurbaşkanının Berkin Elvan'ın annesini yuhalattığı bir yerde, Konya stadında da Gar katliamında yaşamını yitirenler yuhalanır. 'Kürtler katledilsin' diye tag açanlarla ve bunları paylaşanlarla ilgili yaptığınız kaç soruşturma var?

Siz bir elektrik kesintisini bile yönetemiyorsanız, dış politikada, ekonomide nasıl huzuru sağlayacaksınız?

“REFERANDUMDA EVET OYUNU YÜKSELTMEK İÇİN GERİLİMİ YÜKSELTMEK...”

"Eğer seçim meydanlarında insanlara demokrasi vaat etmişseniz, yapmanız gereken şey uzlaşmayla yeni bir anayasa yapmak olmalı. Referandumda evet oyunu yükseltmek için gerilimi yükseltmek dışında bir çare göremiyorlar. Gelin bu korku imparatorluğunu yıkalım! Herkesi, kamplaşmayı bitirmek için, ülkenin kaosa sürüklenmemesi için HDP'ye katılmıyor olsa bile duyarlı olmaya çağırıyoruz."

 

Haber Ara