Dolar

32,3264

Euro

35,0746

Altın

2.300,17

Bist

8.994,25

HDP’den seçim hükümeti açıklaması

HDP Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, muhtemel bir seçim hükümeti için isimleri kendilerinin belirleyecek kapasitede olduklarını belirtti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-19 16:32:09

HDP’den seçim hükümeti açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “Beştepe'nin yolunu bilmeyenlerle işimiz yok” ifadelerine atfen “Beştepe'nin yolunu aşındıranlarla 40 günümüzü tükettik” diyen HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, 40 günün sonunda hükümetin kurulmadığını, Türkiye'nin kaos ortamında yürümeye devam ettiğini söyledi. Bilgen, “Eğer bir beyan beklemeden görev birinci partiye veriliyorsa, ikinci partiye de verilebilirdi. Birinci gelen parti için uyguladığı sistemi ikinci gelen parti için uygulamaması kendi ifadesi ile siyasi ahlakla bağdaşmayacak bir tutumdur” dedi.

Seçim hükümetine HDP'den hangi isimlerin verileceği yönündeki soru üzerine Bilgen, “Seçim hükümeti kaçınılmaz olursa bu hükümetin özelliği seçim dönemini tarafsız biçimde yönetmektir. Tarafsız bir şekilde yönetecek hükümetten mutlak bir uzlaşma beklenmez. Siyaset kurumu hükümet kurmayı başarabilseydi Türkiye'yi bu durumda bırakmazdı. Partiler kimi önereceklerine kendileri karar verirler. Birinci gelen parti kendi istediği isimleri seçecekse o zaman milletvekili listelerini de yapsınlar, kongrelerimizi de yapsınlar. Bu siyasi etikle bağdaşmayacak bir tutumdur. Biz bu yaklaşımı, HDP'nin bu süreç içinde diğer bütün partiler gibi siyasal karar süreçlerine katılımdan vazgeçirilmesine yönelik bir yaklaşım olarak görüyoruz. İsimler üzerinden bir tartışma yürütmek asla kabul edilebilir değildir. İlkelerimizi, değerlerimizi önemseyeceğiz ama seçim hükümetinden de temel sorunlarımızı çözecek ya da HDP'nin yaklaşımını iktidar içinde dayatacak bir yaklaşım bekleyecek halimiz yok. Bundan dolayı bu uyumlu isimleri kendimiz seçebilecek kabiliyete sahibiz” açıklamasında bulundu.

Haber Ara