Dolar

32,5344

Euro

34,9360

Altın

2.439,30

Bist

9.716,77

HDP'den kamulaştırma tepkisi

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, 'Kamulaştırma kararı adı altında Sur ilçesinin yüzde 90'ına yakını kamulaştırıldı. Siz halka sordunuz mu?' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-29 17:23:57

HDP'den kamulaştırma tepkisi

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

AA'nın haberine göre; Yüksekdağ, Nevruz kutlamalarının yoğun bir baskının ve yasağın olduğu bir ortamda gerçekleştiğini savunarak, bu süre içerisinde 635 kişinin gözaltına alındığını ve bir hafta içerisinde 174 kişinin tutuklandığını ileri sürdü.

Yüksekdağ, 7 ilde ve 21 ilçede sokağa çıkma yasakları uygulandığını 677 gün halkın sokağa çıkamadığını, sokağa çıkma yasaklarının uygulandığı yerlerde 791 sivilin yaşamını yitirdiğini iddia etti.

Figen Yüksekdağ, "O kentlerde, Sur'da, Silopi'de katliamlardan, ölümden kurtulan halkın bugün yaşam alanlarını, evlerini başlarına yıkmanın derdindeler. Kamulaştırma kararı adı altında Sur ilçesinin yüzde 90'ına yakını kamulaştırıldı. Siyasi iktidar tarafından devlet tarafından el konuldu. Siz halka sordunuz mu?" diye konuştu.

Kamulaştırma kararı verilen alanların içerisinde belediyelere ait araziler ve binaların olduğunu, bunlara da el konulduğunu belirten Yüksekdağ, "Bunun neresinde hukuk, hak ve adalet var" ifadesini kullandı.

"İŞÇİLER KÖLE GİBİ ÇALIŞTIRILACAK"

Figen Yüksekdağ, Karaman'daki çocuk istismarı iddiasıyla ilgili olarak, "O günden bu yana vakfın suçunu aklamak için seferber olmuş durumdalar. Aile ve Sosyal Politikalardan sorumlu Bakan'ın o sözünü bir dil sürçmesi olarak değerlendirmeyin. Fikirlerinin, yaklaşımlarının en açık ve dolaysız özetidir. Karşımızda organize bir suç şebekesi var" değerlendirmesini yaptı.

Yüksekdağ, "(Barış) dediğinizde tutukluyorlar. Barış bildirgesi yayınladığınızda, 'terör örgütünün propagandasını yapmak' iddialarıyla tutuklanıp hapse atılıyorsunuz" diye konuştu.

Esnek çalışmanın yasalaşması durumunda işçilerin aracı firmalar yoluyla işverene kiralanabileceğini savunan Yüksekdağ, işçilerin, köle gibi çalıştırılacağını söyledi.

Toplantıda, milletvekillerin masasına, terör örgütüne yönelik operasyonlarında tutuklanan kadın belediye başkanlarının fotoğrafları bırakıldı.

Haber Ara