Dolar

32,3694

Euro

34,9494

Altın

2.325,68

Bist

9.089,47

HDP'den Erzurum olaylarına suç duyurusu

HDP Erzurum Milletvekili adayları, Erzurum mitingi öncesi yaşanan olaylardan dolayı suç duyurusunda bulundu.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-05 14:03:32

HDP'den Erzurum olaylarına suç duyurusu

İHA'da yer alan habere göre, Mahallebaşı semtindeki HDP İl binasında ortak basın açıklaması yapan milletvekili adayları, yaşanan hadiseyi kınadıklarını ifade ederek güvenlik zafiyeti nedeniyle Vali Ahmet Altıparmak hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

Milletvekili adayları adına basın açıklamasını yapan 2. sıra adayı Kamil Aydın, “Yaşanan saldırılarda bizatihi güvenlik birimlerinin ihmali vardır. Sivil ve barışçıl bir şekilde yapılan mitingde halkın güvenliğini sağlayamamışlardır. 150 üzerinde aracımız yakılarak ciddi hasar görmüş, 3'ü ağır 200 üzerinde yaralı vardır. Yapılan saldırılarda somut veriler, delil ve görüntülere rağmen tek insan bile gözaltına alınmamıştır. Valilik hakkında suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

FOTOĞRAFI GÖSTERDİ

HDP Erzurum 1. sıra Milletvekili adayı Seher Akçınar Bayar da olaylarla ilgili fotoğrafları gazetecilere göstererek saldırıları kınadı. HDP Erzurum 1. sıra Milletvekili adayı Seher Akçınar Bayar, miting öncesinde Erzurum'un ilçesinden kente gelen bir partilinin aracının yakılmak istendiğini ve bu anların fotoğraflarını delil olarak sunacaklarını belirterek, “Arkadaşımız hastanede yoğun bakımda. Öldü söylentileri çıktı ancak kendisi yaşıyor. Elimizde olaylarla ilgili birçok fotoğraf ve video var. Satırla, bıçaklarla saldıranlar var bunlara polis müdahale etmiyor. Bu işin takipçisi olacağız. Bunları yapanlar cezalandırılacak. Halkımızı yapılan saldırılar karşısında sağduyuya ve gereken cevabı vermek için sandığa davet ediyorum” diye konuştu.

Haber Ara