Dolar

32,4535

Euro

34,7271

Altın

2.477,90

Bist

9.530,47

HDP'den Erdoğan-Zana görüşmesi açıklaması

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Leyla Zana’nın Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan randevu talep etmesine yönelik, 'Elbette bu görüşmeden olumlu bir sonuç çıkmasını isteriz' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-28 18:35:39

HDP'den Erdoğan-Zana görüşmesi açıklaması

İHA'nın haberine göre, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, DBP Genel Merkez irtibat bürosunda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Burada konuşan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Türkiye'de resmi olarak kabul edilmese dahi onlarca yerde fiili olarak sokağa çıkma ve sıkıyönetim uygulamasının sürdüğünü iddia etti.

Yüksekdağ, "Bu topraklarda sokağa çıkmak evinde ve sokağında kendini güvende hissetmek artık mümkün değil. 7 Haziran'dan bu yana tırmanan şiddet, kaos, ölüm savaş, çatışma bunların tek bir nedeni var, Türkiye'deki siyasi rejimi başkanlık doğrultusunda değiştirmek. Bugün cumhurbaşkanı yine yeniden talimat veriyor, bu parlamenter rejim sistem miadını doldurdu, en kısa zamanda bir başkanlık anayasasını oylamak için Türkiye sandıklara gitmelidir diyor. Bütün bir toplumun yaşama ve ahlaki değerlerini çürütmeye çalışanlar aynı zamanda kendileri de çürüyor, kendileri de ayakta durma ve geleceğe yürüme duruşlarını yitiriyorlar. Bütün Türkiye halkları ile birlikte Cizre'de, Sur'da yaşanan bu yıkıma karşı bu birleşik tutumuzu daha da güçlendireceğiz. Ben bütün demokrasi güçlerine bir kere daha birliğimizi güçlendirme, yaşam için onur için daha güçlü direnme ve seferber olma çağrısı yapıyorum" diye konuştu.

Bir gazetecinin, Leyla Zana'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin çözüm sürecine katkısı olup olmayacağı sorusuna Yüksekdağ, şöyle cevap verdi:

"Elbette bu görüşmeden olumlu bir sonuç çıkmasını isteriz ama doğrusunu söylemek gerekirse son dönemde yaşanan ve bugün de hala devam eden çatışma, şiddet siyaseti ve kullanılan dil bu konuda bizim umutlu olmamızı engelliyor."

"HALK GÖREVDEN ALMA DURUMUNU KABUL ETMEZ"

Daha sonra konuşan DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek ise, Sur'da sokağa çıkma yasağının genişletildiğini hatırlattı. Yüksek, şu ifadeleri kullandı:

"Diyarbakır'ın yarısı bu durumla karşı karşıya. Diyarbakır'ın şimdi yarısı, diğer gün üçte ikisi diğer gün tamamı abluka altına alınacak, sıkıyönetim uygulamasına tabi tutulacak, sokağa çıkma yasağı ilan edilecek. Bu politika sadece Kürtlere zarar veriyor değil Türkiye'nin tamamına zarar veriyor, Türk toplumunun tamamına zarar veriyor. Biz şunu tekrarlayalım. Asla bir kayyum ataması uygulamasını kabul etmeyeceğiz."

Yüksekdağ ve beraberindeki milletvekilleri daha sonra sağlık çalışanlarının Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde devam ettiği ‘Beyaz nöbet' eylemine katıldı.

Haber Ara