Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

HDP'den dokunulmazlık hamlesi

Milletvekili dokunulamazlığı kaldıran teklifin kabul edilmesinden sonra HDP harekete geçiyor. Milletvekilleri bireysel olarak Anayasa Mahkemesi'ne başvuracak.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-25 18:16:34

HDP'den dokunulmazlık hamlesi

AA'nın haberine göre; HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk,"Dokunulmazlık düzenlemesine ilişkin 26 Mayıs Perşembe günü Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruları yapacağız" dedi.

PERŞEMBE GÜNÜ BAŞVURACAKLAR

Aysel Tuğluk, yaptığı açıklamada, hakkında dosya bulunan milletvekillerinin dokunulmazlıklarını kaldıran anayasa değişikliğinin iptali için, Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru yapma kararını yeniden değerlendirdiklerini ve başvuru tarihini 26 Mayıs Perşembe saat 14.00 olarak kararlaştırdıklarını bildirdi.

Aysel Tuğluk, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ adına da bireysel başvuruların yapılacağını belirtti.

Kendisinin de parti avukatları ve Ankara'da bulunan milletvekilleri ile Anayasa Mahkemesine yapılan başvuruya katılacaklarını anlatan Tuğluk, başvuru sonrasında basın açıklaması yapacaklarını kaydetti.

KILIÇDAROĞLU SÖYLEMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün NTV canlı yayınında CHP'li vekillerin bireysel başvuracaklarını, çünkü bireysel başvuruların daha hızlı dikkate alındığını söylemişti. Kılıdçaroğlu bu ifadelerinin ardından "HDP de böyle yapsın" dedi.

"HDP, CHP'den imza versinler diye bir çağrı yaptı. Biz AYM'ye gitmeyi siyaseten doğru bulmuyoruz. Dokunulmazlığı kalkan milletvekilimiz kendisi AYM'ye başvuru yapabilir. 1 hafta süresi var. Böyle bir yol varken neden daha uzun zaman alınacak bir yol seçelim. 110 milletvekiliyle yapılan başvurunun reddedilme olasılığı çok yüksek."

Haber Ara