Dolar

32,3832

Euro

35,0359

Altın

2.327,04

Bist

9.138,22

HDP'den çözüm sürecine dönme çağrısı

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan çözüm süreci için 'Çözüm süreci diye bir şey ortada kalmadı. Müzakerelere ve çözüm sürecine devam edilmesini istiyoruz” dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-03 00:18:45

HDP'den çözüm sürecine dönme çağrısı

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, çözüm sürecine devam edilmesi gerektiğini söyledi.

Garo Paylan, "Çözüm süreci diye bir şey ortada kalmadı. Bu süreçten tekrar çıkılıp, müzakerelere ve çözüm sürecine devam edilmesini istiyoruz” dedi.

"ÇÖZÜME DÖNÜLMELİ"

HDP'nin düzenlediği ‘Yarını bugünden kuruyoruz' konferansına katıldı. Konferans öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan Garo Paylan, çözüm sürecine dönülmesi gerektiğini ifade ederek şunları söyledi:

"MÜZAKERELER BAŞLAMALI"

"Biz tekrar çözüm sürecinin kurulmasını istiyoruz. Müzakerelerin tekrar başlamasını istiyoruz. HDP olarak bunun için mücadele ediyoruz. Başka türlü de yolu yok. Belki de uzun süre çatışmalar devam edecek ve sonunda tekrar masaya döneceğiz. Ama geride pek çok kayıplarımız olacak. O açıdan bizler kayıplarımız olmadan, Türkiye'yi bir iç kaosa götürmeden çözüm sürecine, müzakereye geri dönmesini istiyoruz. Bu ülke defalarca çıkmaz sokağa girdi ve geride bıraktığımız yalnızca kayıplarımız, acıları ve gözyaşları var. O açıdan biz bunlara tevessül etmeden tekrar ülkeyi zehirleyen bu süreçten tekrar çıkılıp, müzakerelere ve çözüm sürecine devam edilmesini istiyoruz."

"BU SEFERKİ PARADİGMA ÇOK DAHA FARKLI"

Güneydoğu'daki çatışma ortamının hatırlatılması üzerine Paylan, "Son olaylar maalesef girdiğimiz çıkmaz sokaklar, kan, gözyaşı ve ölüm ama bu seferki paradigma çok daha farklı. Artık şehirleri tanklarla, toplarla, obüs topları ile kurulan çok daha karanlık bir süreç ve insansızlaştırma süreci. Yeni bir tehcir süreci belki de. Bu Cizre, Silopi, Nusaybin'i insansızlaştırma meselesi. Devletin yeni bir sürece girdiğini gösteriyor" diye konuştu.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara