Dolar

32,3832

Euro

35,0359

Altın

2.327,04

Bist

9.138,22

HDP'den Akdoğan ve Arınç'a jet yanıt

HDP'li Baluken,Akdoğan'ın 'HDP bundan sonra Çözüm Sürecinin ancak filmini yapar' ve Arınç'ın 'HDP AK Parti'yi yok etmek için oluşturulmuş bir projedir' sözlerine yanıt verdi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-08 13:16:34

HDP'den Akdoğan ve Arınç'a jet yanıt

Dünkü seçim sonuçlarını ve AK Parti'den gelen açıklamaları internethaber.com'a değerlendiren Baluken şunları söyledi:

Türkiye halkının vermiş olduğu mesaj bizce son derece nettir. Türkiye tek adam diktatöryası ve Başkanlık sistemi üzerine kendi geleceğini belirlemek isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı çok net bir mesaj vermiştir. Halklarımız adına Türkiye'nin demokratik geleceğinin mesajı dün Türkiye'deki bütün sandıklarda çıkmıştır. Özellikle HDP etrafında bir kenetlenmenin ortaya çıkmış olması, barışa, demokrasi, ögürlükçü, çoğulcu bir demokratik Anayasa'ya bütün Tükiye halkının duymuş olduğu özlemi ve bu konuda beslemiş olduğu heyecanı göstermiştir.

AK PARTİ SANDIKTA DARBE ALMIŞTIR

Seçim sonuçlarının şu açıdan herkes tarafından önemsenmesi gerekiyor; özellikle son iki ayda hem söylem düzeyinde hem de pratikte savaş politikalarını önceleyen, savaş mesajlarını veren, halka rağmen halka kendi doğrularını dayatmaya çalışan zihniyet ve anlayış dün sandıkta çok güçlü bir darbe almıştır.

AK PARTİ BÖLGEDE BARAJ ALTINDA KALMIŞTIR

7 Haziran'dan sonra Türkiye'de artık halka rağmen dayatan, buyurgan siyasetin yeri olmadığı ortaya çıkmıştır. savaşa karşı barış mesajı Türkiye'nin dört bir tarafından verilmiştir. Özellikle bölge illerinde AK Parti'nin Kürt politikası ile ilgili uygulamış olduğu politikaların tamamen iflas ettiği netleşmiştir.

Diyarbakır, Van, Şırnak, Hakkari, bütün bölge illerine baktığımız zaman müzakere masasını devirmeye çalışan, Kürt sorunu yoktur noktasına gelen, yeni savaş politikasını devreye koyacağını söyleyen bir anlayış burada halkın barajına, halkın bariyerine takılmıştır. Deyim yerindeyse AK Parti bölgede barajın altında kalmıştır.

Antidemokratik darbe barajına karşı özellikle bölgede Kürt halkı AK Parti'ye halkın barajını koymuştur ve bu diğer bütün siyasi partiler için de önemsenmesi gereken bir mesajdır.

TÜRKİYE HALKLARININ İRADESİ DİKKATE ALINMALIDIR

Şu anda olası hükümet formülasyonları üzerine bir şey söylememiz mümkün değil ancak koalisyonda olacak olan siyasi partiler kim olursa olsun, halkın müzakere ve çözüm süreci ile ilgili vermiş olduğu mesajı ve Türm Türkiye halkının barışla ilgili iradesini bu aşamadan sonra dikkate almak zorundadır, aksi taktirde AKP'nin sandıkta yaşamış olduğu hezimet bunu dikkate almayan bütün siyasi partiler için geçerli olacaktır.

"8 Haziran'da Türkiye rahatlamış olarak yeni güne başlayacak" dedik. İnanın dün seçim sonuçları şekillenmeye başladığı andan itibaren Türkiye'nin dört bir tarafından bizi arayan halkımız 2.5 ay boyunca ortaya konan emeği, alın terini dün telefonda coşkularıyla bize gösterdiler.

YALÇIN AKDOĞAN HANGİ SIFATLA AÇIKLAMA YAPIYOR

Yalçın Akdoğan bu açıklamaları hangi sıfatla yapıyor bilmiyoruz. Kendisinin şu anda bir yetkisi yok, hükümet yetkilisi de değil. Seçim dönemi boyunca bütün söylemleri mahkum edilmiş ve iflas etmiş bir politikacı. AK Parti'nin başarısızlığında gerçekten kendisinin antidemokratik söylemlerinin çok büyük katkısı oldu. Hala aynı zihniyette olduklarını gösteriyorlar, halkın mesajını dikkate almayan, kendi doğrularını halka dayatmaya çalışan bir anlayışla bu cümleleri kullanıyor.

SUSSA SÜPER OLUR DEMİŞTİM

Ben daha önce de söylemiştim; süreç açısından da "kendisi biraz susmayı denerse süper olur" demiştim. HDP Meclis'e girdi ve süper oldu. Türkiye'nin barışı, demokrasi ve geleceği Yalçın Akdoğan gibi siyasetçilerle yapılacak polemiklerle heba edilecek süreçler değil. Bütün halkımıza karşı biz bu toplumsal barışı bir an önce yerine getirmekle görevliyiz.

HALA SANDIKTAN DERS ALMADIKLARI ORTADA

Özellikle HDP'nin farklı bir proje olduğunu söyleyen siyasetçilerin de hiçbir geçerliliği kalmadı. Biz başından beri Türkiye partisi olma yolunda HDP'nin gayretlerinin bütün halkımız tarafından sahiplenildiğini söylüyorduk, dün itibariyle bu tescillenmiş oldu. Hala bunu söylüyorlarsa halkın iradesine saygı göstermeyen noktada olduklarını gösteriyor bu durum.

HALK 13 YIL KREDİ VERDİ AMA...

Bu halk 13 yıl boyunca AK Parti siyasetçilerine, AK Parti  hükümetlerine krediler verdi ancak kendileri bunu doğru kullanmadılar. Türkiye'yi demokratikleştireceklerini, demokratik bir yönetim yapacaklarına kendi iktidarları ve saltanatları için halkın teveccühünü kullanmayı seçtiler. Hala bu noktada olmaları sandıktan çıkan sonuçlarla ilgili güçlü bir ders almadıklarını gösteriyor. HDP dünkü sonuçlarla birlikte Türkiye halkının kendi öz projesi olduğunu ortaya koymuştur. HDP bütün Türkiye'nin partisidir. Türkiye'nin özgür geleceğinin garantörü bu aşamadan sonra HDP'dir, bu son derece nettir.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara