Dolar

32,3615

Euro

34,9951

Altın

2.326,20

Bist

9.102,47

HDP'den AK Partili vekillere 28 Şubat'lı çağrı

HDP’li Mithat Sancar Meclis'te yaptığı konuşmada AK Parti'nin akademisyen vekillerine seslendi: Tek bir sözünüz yok mu?

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-09 14:12:23

HDP'den AK Partili vekillere 28 Şubat'lı çağrı

AK Parti'li milletvekillerine tek tek isimleriyle seslenen Sancar "Siz mağdur olduğunuzda insan hakları var, başkaları olduğunda terörist... Söyleyecek bir sözünüz yok mu?" diye konuştu.

İçlerinde şu anda AK Partili vekillerin de olduğu akademisyenlerin 28 Şubat'ta da ihraç edildiğini hatırlatan Sancar, Meclis'te bu vekillere seslenerek, "Siz mağdur olduğunuzda insan hakları var ama sizin sevmedikleriniz haksızlığa uğradığında, onlar terörist" ifadesini kullandı.

'BİRLİKTE İNSAN HAKLARI MÜCADELESİ YÜRÜTTÜK'

İktidarın ‘terör' kelimesini istediği kesimleri suçlamak için ‘rahatça' kullandığını söyleyen Sancar, "28 Şubat'ta ihraç edilen AKP'liler; sözünüz yok mu? Burada 28 Şubatta mağdur edilmiş, haksızlığa uğramış milletvekilleri var. 28 Şubat'tan sonra ‘Bir Daha Asla!' raporunu hazırladınız. ‘Bir Daha Asla!' sizin için miydi, herkes için miydi? O zaman da size ‘mürteci' dediler, ‘Bunlar Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkacak' dediler" diye konuştu. 

Sancar, Meclis'te 28 Şubat döneminde akademiden ihraç edilen AK Partilileri de isim isim sayarak şunları kaydetti:

"Beşir Atalay, bir tek sözünüz yok mu Beşir Hoca? Siz atıldığınızda bütün bu demokratlar arkanızda durdu, itiraz etti, başlarında ben vardım. Niye bir sözünüz yok? Ahmet Gündoğdu, neredesin? Talip Küçükcan; kendi 28 Şubat anılarını dramatik bir şekilde anlatmayı seviyor, haklı da çünkü haksızlığa uğradı. Bugün bir sözün yok mu Talip? Fatma Benli, İnsan Hakları Komisyonu Başkan Vekili, birlikte insan hakları mücadelesi yürüttük. İnsan hakları sadece size yaradığı zaman mı insan hakları olarak kabul edilir?"

'SİZE DE ‘TERÖRİST' DEDİLER'

"Siz mağdur olduğunuzda insan hakları var ama sizin sevmedikleriniz, size muhalif olanlar haksızlığa uğradığında yok; onlara insan hakları işlemez, onlar terörist" diyen Sancar, 28 Şubat'ta benzerlerinin yapıldığını söyledi.

Sancar şöyle devam etti: " 

Ya, size de ‘terörist' dediler, daha beterini yaptılar. O zaman yapılan haksızlıklara itiraz etti vicdanlı, dürüst, demokrat insanlar. Bu insanların bir kısmı bugün üniversiteden uzaklaştırıldı. Naci Hoca o dönem üniversitedeydi, gayet iyi biliyor. Ya, bu insanlarla ilgili bir sözünüz yok mu? Bu yapılanın adı açıktır: Bu bir terördür, açık ve net terördür, sindirme eylemidir. ‘Terörle mücadele' adı altında toplumu bölen, toplumun yarısını düşman ilan eden anlayış, kendi önünde itiraz eden kimse bırakmak istemiyor. Bütün muhalifleri tasfiye etmeyi aklına koymuş, bu muhalifleri gözüne kestirmiş görünüyor."

Sancar, 28 Şubat'ta haksızlığa uğrayanların sadece kendi hakkına sahip çıktığını belirterek, "Bunu yapanlar bugüne kadar başarı sağladılar mı? 28 Şubat bin yıl sürmeyecek miydi? Bugün 28 Şubat'ı savunabilen var mı? Ama 28 Şubat hikâyeleriyle bugün efsaneler yaratmaya çalışanların da bir vicdan borcu yok mu? Haksızlığa eşit olarak karşı çıkmadıkça, yapılan, sadece kendi hakkına sahip çıkmaksa, bu, ikiyüzlülüktür; yapılan, emek ve gelecek haramiliğidir. Bu insanların emekleri çalınıyor, bu ülkenin geleceği çalınıyor" dedi.

'BU HARAMI SALTANATI BİTECEK'

Sancar, görevlerinden ihraç edilen akademisyenlere de şöyle seslendi:

"Buradan, meslektaşı olmaktan onur duyduğum bütün bu arkadaşlara, öğrencim olmalarından gurur duyduğum bütün arkadaşlara sesleniyorum. Asla boyun eğmeyin. Bu harami saltanatı bitecek. İsterdim ki bunu yirmi yıl önce yaşayan AKP sıralarındaki arkadaşlar bizden önce söylesinler, çıksınlar itiraz etsinler. Kimse boyun eğmesin, bu saltanat bitecek."

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara