Dolar

32,5402

Euro

34,9141

Altın

2.422,88

Bist

9.717,13

HDP'de 'Zana' çatlağı

HDP'li Leyla Zana'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yaptığı çağrıyı Demirtaş'ın sahiplenmemesi üzerine HDP'de yeni bir çatlak oluştuğu düşüncesi ortaya çıktı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-17 09:27:13

HDP'de 'Zana' çatlağı

Akşam'ın haberine göre, Daha önce “Kürt sorununu çözerse Erdoğan çözer” diyerek, başlatılan çözüm sürecine büyük destek veren Kürt siyasi hareketinin en önemli isimlerinden HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana, yine çözümün adresi olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı gösterdi. 

‘ÖFKE, ÖFKEYİ DOĞURACAK' 

Ankara'daki saldırıda ölenlerin yakınlarına taziye için İzmir'e giden Zana, “Sayın Cumhurbaşkanı, ana muhalefet partilerini bir araya getirsin. Ölen arkadaşların tek tek ismini bilmiyorum ama acılıyız, öfkeliyiz, yaslıyız ve gerçekten isyandayız. Ama Yunus Emre'nin sözü gibi; 'öfke baldan tatlıdır ama meyvesi acıdır.' Öfke öfkeyi doğuracak. Bu yas havası dayanışmaya dönsün.  Benim gibi insanların kaderi bu. 40 yıldır hep cenaze topluyoruz ve taziye dileklerinde bulunuyoruz” şeklinde konuştu. 

KÜÇÜMSEDİ

HDP lideri Selahattin Demirtaş ise Leyla Zana'nın çağrısına küçümseyen bir yorumda bulundu. Demirtaş, “Leyla ablanın içi uyanarak yaptığı bir çağrıdır. Kişisel bir çağrıdır. Bir anne olarak yapmıştır. Partimizin yaptığı bir çağrı değildir” dedi. 

Erdoğan'a çağrı HDP'yi ikiye böldü 

Leyla Zana'nın Cumhurbaşkanı Edoğan'a yönelik çağrısının, HDP içinde görüş ayrılığına yol açtığı ve iki farklı görüşün dillendirildiği ifade ediliyor. Partinin önemli bir bölümünün Demirtaş ile aynı cephede yer alarak Zana'yı eleştirdiği, bazı isimlerin ise Zana'ya destek verdiği ve "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın rol üstlenmesinin toplumsal gerilimi yumuşatacağı" görüşünü savunduğu konuşuluyor. Partinin Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın ise Leyla Zana'ya öfkeli olduğu ifade ediliyor. 

Kendi kendini yalanladı 

Kemal Kılıçdaroğlu'nun, HDP Eş Genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile 40 dakika görüştü. Demirtaş görüşme sonrası hem Leyla Zana'nın Cumhurbaşkanı'na yaptığı çağrıyı reddetti hem de siyasi partilerin gerginliğin çözümü için bir araya gelmesi gerektiğini söyleyerek kendi kendini tekzip etti.

Haber Ara