Dolar

32,5988

Euro

34,8387

Altın

2.492,18

Bist

9.500,70

HDP'de Yüksekdağ ve Demirtaş'tan başka aday yok

HDP'de 24 Ocak'ta yapılacak kongrede eş genel başkanlık için Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş'ın dışında aday yok.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-19 13:18:20

HDP'de Yüksekdağ ve Demirtaş'tan başka aday yok

AA'nın haberine göre, HDP'de tek liste ile gidilecek kongrede eş genel başkanlık için Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş'ın dışında aday yok.

Eylül 2015'te planlanan ve erken seçim nedeniyle ertelenen HDP 2. Olağan Genel Kongresi 24 Ocak günü Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda yapılacak.

İl konferansları tamamlandı

Konferans kapsamında da HDP'nin "yeniden yapılandırılması" çalışmaları ele alınacak. Parti programında "özerklik" vurgusu öne çıkarılırken, yasal sorun teşkil etmemesi için "öz yönetim" vurgusuna ise programda yer verilmemesi bekleniyor. HDP, kongrede alınacak kararların tabandan geldiği mesajını vermek amacıyla, kongre öncesinde 81 ilden üyelerinin katılımı ile 53 merkezde konferanslar düzenledi.

PM yenilenecek

"Yeniden yapılandırma" kongresi olarak ele alınan kongrede, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ birer konuşma yapacak. Eş başkanların konuşmasının ardından da kongreye perspektif sunması için hazırlanan metin okunacak. Ardından kadın ve gençlik meclislerinin yapacağı konuşmalar ve faaliyet raporu ile kongre çalışması devam edecek. Kongrede hali hazırda çalışmalarını sürdüren PM'de ise önemli değişiklikler olacak.

Demirtaş ve Yüksekdağ dışında aday yok

Tek liste ile gidilecek kongrede eş genel başkanlık için Yüksekdağ ve Demirtaş'ın dışında aday yok. Kongre çalışmaları kapsamında, çok sayıda büyükelçilik ve uluslararası kuruma davetiye gönderildi.

Ayrıca, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani başta olmak üzere, Irak Kürdistan Bölgesi'nde faaliyet yürüten siyasi parti temsilcileri de kongreye davet edildi.

Haber Ara