Dolar

32,3657

Euro

34,9677

Altın

2.325,64

Bist

9.135,30

HDP'de hangi milletvekili için fezleke hazırlandı? HDP'de hangi vekillerin dokunulmazlığı kalkacak?

2014 yılında 6-7-8 Ekim'de yaşanan ve 'Kobani olayları' olarak bilinen terör eylemlerinde 37 masum hayatını kaybetmişti. Kobani olayları'na ilişkin 9 HDP'li milletvekili hakkında dokunulmazlıklarının kaldırılması için fezleke hazırlandı. HDP'de hangi milletvekili için fezleke hazırlandı? HDP'de hangi vekillerin dokunulmazlığı kalkacak? Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 'Kobani Olayları' soruşturması kapsamında 9 HDP'li için fezleke düzenlendi. İşte hakkında fezleke hazırlanan o vekiller...

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-19 16:28:15

HDP'de hangi milletvekili için fezleke hazırlandı? HDP'de hangi vekillerin dokunulmazlığı kalkacak?

HDP Merkez Yürütme Kurulu'nun 2014'te sokağa çıkın çağrısı üzerine 6-7-8 Ekim tarihlerinde teröristler ülkeyi kana bulamak için harekete geçmişti. Eli kanlı terörisler acımadan 37 kişiyi katletti. "Kobani olayları" olarak bilinen ve 37 kişinin hayatını kaybettiği terör olaylarına ilişkin 9 HDP'li milletvekil hakkında fezleke düzenlendi. HDP'li 9 milletvekilinin dokunulmazılığının kaldırılması için hazırlanan fezleke Meclis'e sunulmak üzere Adalet Bakanlığı'na gönderildi. Peki HDP'de hangi milletvekili için fezleke hazırlandı? HDP'de hangi vekillerin dokunulmazlığı kalkacak? HDP'de hakkında fezleke olan milletvekilleri kim? 

HDP'de hangi milletvekili için fezleke hazırlandı?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosunca yapılan açıklama şöyle;

HDPde hangi milletvekili için fezleke hazırlandı HDPde hangi vekillerin dokunulmazlığı kalkacak (2)

06-07-08 Ekim 2014 tarihlerinde ülke genelinde yaşanan ve ‘KOBANİ' olayları olarak bilinen terör amaçlı eylemlerde, sokağa çıkma çağrısı yaparak PKK/KCK silahlı terör örgütüne müzahir kitle tarafından silahlı, EYP (El Yapımı Patlayıcı), molotoflu, havai fişekli, taşlı ve sopalı saldırılar sonucunda, ölüm ve şiddet olaylarının yaşanmasına neden oldukları iddiasıyla yürütülen soruşturma sonucunda açılan kamu davasına istinaden, Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesinin 2021/6 Esas sayılı dosya üzerinden yargılanan 108 sanıkla birlikte, şiddet olaylarının başlatılması ve devam ettirilmesi yönünde hareket ettiklerine dair deliller elde edilen, halen Halkların Demokratik Partisi 27. Dönem Milletvekilleri olan;

1.Fatma KURTULAN
2.Garo PAYLAN
3.Hüda KAYA
4.Meral DANIŞ BEŞTAŞ
5.Hakkı Saruhan OLUÇ
6.Serpil KEMALBAY PEKGÖZEGÜ
7.Sezai TEMELLİ
8.Pero DUNDAR
9.Pervin BULDAN

Hakkında, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 83. maddesi gereği yasama dokunulmazlıklarının kaldırılması talebiyle düzenlenen fezleke, Türkiye Büyük Millet Meclisine sunulmak üzere Adalet Bakanlığına gönderilmiştir.

HDP MYK'DAN SOKAĞA ÇIKMA ÇAĞRISI İLE 37 SİVİL KATLEDİLMİŞTİ

HDP Merkez Yürütme Kurulu'nun 6 Ekim 2014'te yaptığı toplantı devam ederken MYK adına yapılan açıklamada, bütün uluslararası kurumların, demokratik kitle, emek ve meslek örgütlerinin Kobani'de yaşananlara karşı harekete geçmesi gerektiği belirtilerek, "Kobani'de yaşanan katliam girişimine karşı 7'den 70'e bütün halklarımızı sokağa, alan tutmaya ve harekete geçmeye çağırıyoruz. Bundan böyle her yer Kobani'dir" ifadelerine yer verilmişti. Bu çağrıdan sonra terörisler sokaklarda terör estirdi. Olaylarda 37 kişi şehit oldu. 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara