Dolar

32,3659

Euro

34,9597

Altın

2.324,82

Bist

9.079,97

HDP'de büyük çatlak iddiası

Bakanlık teklifini reddederek HDP ile ters düştüğü iddia edilen eski EMEK partili Levent Tüzel, Altan Tan'ın eleştirilerine yanıt verdi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-05 18:26:05

HDP'de büyük çatlak iddiası

HDP Diyarbakır milletvekili Altan Tan'ın geçici hükümet için bakanlık teklifine hayır diyen HDP İstanbul milletvekili Levent Tüzel'i eleştirmişti. Altan Tan'ın eleştirilerine yanıt veren Tüzel'in aday listelerinde yer almayacağı iddia edildi.

Akşam.com.tr'nin haberine göre; HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "ittifak hukukuna uymadı"dediği, HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'ın ise "istifa" çağrısı yaptığı Levent Tüzel'den,  parti içi eleştirilere yanıt geldi.

Demirtaş'ın, seçim hükümetine katılma konusunda EMEK Partisi'nin görüşünü alma ihtiyacı dahi duymadığını belirten Tüzel, "HDP ile EMEK Partisi arasındaki seçim ittifakı, Demirtaş'ın söylediği gibi değil. O'nun ittifak tanımlamasıyla bizim anlayışımız başka" diye konuştu.

Tüzel ayrıca, "HDP ve EMEK Partisi önümüzdeki günlerde 1 Kasım seçimlerini değerlendirmek için bir araya gelecek. Bu görüşmede, 'istifa' ve ittifak konuları dahil, her şey konuşulup netleşir" dedi. 

HDP, 1 Kasım seçimlerine aday değiştirerek giriyor. HDP'li kaynaklar aday listesinde değişiklik yapılacağını, bazı 'vekil' isimlerin aday gösterilmeyeceğini belirtirken PKK'ya ortak olan vekillerin yeniden aday gösterilmesi bekleniyor.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara