Dolar

32,3776

Euro

35,0228

Altın

2.325,48

Bist

9.088,71

HDP, CHP ile ittifak istiyor

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, 16 Nisan referandumunda 'Hayır' oyu için çalışan bileşenlerin 2019'daki seçimler için ortak hareket etmesi gerektiğini söyledi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-03-01 12:54:35

HDP, CHP ile ittifak istiyor

Cumhuriyet'in haberine göre Buldan, 2019 seçimlerine yönelik ittifak tartışmalarında 16 Nisan referandumundaki 'Hayır' cephesini işaret ederek, “Hayır cephesinin güçlü bir şekilde bir araya gelerek önümüzdeki seçimlerde ortak hareket etmesinin anlamlı olduğunu düşünüyorum. Siyasi partileri bir tarafa bırakarak hayır cephesi birleşmeli. Demokrasi cephesi oluşmalı ve (AK Parti-MHP) ittifakına karşı ortak bir hareket içerisinde olunmalı” dedi.

BULDAN'DAN CHP'YE: YETERKİ ANLAŞALIM

Buldan, AK Parti'den bazı isimlerin HDP ile CHP'nin ittifak yapması gerektiği söylemlerinin anımsatılması üzerine, şunları dile getirdi:

“HDP olarak demokrasi güçleriyle bir ittifakın anlamlı olduğunu ifade ediyoruz. Demokrasi güçleri derken, bunun içerisinde barıştan, demokrasiden, özgürlüklerden yana olan ve demokratik kanalların açılmasına katkı sunacak güçlerle her zaman ittifak yapmaya hazırız. Bu konuda kapımız herkese açık. Yeter ki bazı ilkelerde anlaşmalar yapılsın."

AK PARTİ-MHP İTTİFAKINI ELEŞTİRDİ

"Bugün MHP ve AKP'nin kurmuş olduğu ittifakın adı ‘cumhur' olsa da sonuçta bir koltuk ittifakı olduğunu belirtmek lazım. Bana göre çok ilkeli bir ittifak değil ve çok uzun süreceği kanaatinde değilim. Çok çabuk bozulabilecek bir ittifak olarak görüyorum. Referandum dönemindeki özellikle hayır cephesinin güçlü bir şekilde bir araya gelerek önümüzdeki seçimlerde ortak hareket etmesinin anlamlı olduğunu düşünüyorum."

 

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara