Dolar

32,3267

Euro

35,0819

Altın

2.291,91

Bist

8.982,75

'HDP bakanlık alırsa sorumlusu...'

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye eğer böyle bir şekilde seçime giderse, HDP 3 bakanlık alırsa, bunun sorumlusunun MHP olduğunu söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-21 16:17:55

'HDP bakanlık alırsa sorumlusu...'

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli'de yapılan Hafız Muharrem Karaosmanoğlu Camisinin ibadete açılış törenine katıldı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in de katıldığı törenin çıkışında gazetecilere açıklama yapan Işık, önemli konulara değindi. Terörle mücadelede atılan adımlardan bahseden Fikri Işık, “Yoğun bir terörle mücadele içerisindeyiz. Biliyorsunuz rakamlar medya ile paylaşılıyor. Bu terörle mücadelede zannediyorum son 35 yılın en yoğun dönemini yaşıyoruz. Gerek Kuzey Irak'ta yapılan operasyonlarda gerek yurt içerisinde yapılan harekatlarda epeyce terörist etkisiz hale getirildi. Şuana kadar 650 civarında teröristin etkisiz hale getirildiği biliniyor. Bu noktada şehitlerimiz oldu, şehitlerimize Allah rahmet eylesin ama bu mücadeleyi kararlılıkla sürdürmek durumundayız. Biz devlet olarak kimseyi öldürerek bu mücadeleyi sürdürme arzusunda değiliz" dedi.

"SİYASETEN AŞILAMAYACAK MESELE YOK"

PKK başta olmak üzere bütün terör örgütlerinin Türkiye'nin doksanların Türkiye'si olmadığını bilmesi gerektiğini anlatan Işık, "Türkiye bugün kendisine silah sıkan herkesi etkisiz hale getirecek güçte. Bunu yapacak güçte. Kendi bu noktada gerek istihbarat birimleri gerek elimizde bulunan imkanlar bunu rahatlıkla yapacak durumda. Dolayısıyla devletin varlığına, birliğine ve ülkemizin bölünmez bütünlüğüne yönelen her türlü hareketi Türkiye Cumhuriyeti Devletinin etkisiz hale getirme gücü vardır ve şu anda da bu gücü zannediyorum en iyi şekilde görüyorlar. Arzumuz bir an önce PKK'nın ve diğer terör örgütlerinin silahı bırakması, silahları gömmesi ve devletimizin birliğine, bütünlüğüne ülkemizin bölünmez bütünlüğüne yönelik bu emellerinden vazgeçmesidir. Bunu yaptıkları takdirde ülkemizde huzur olur, sükun olur. O zaman siyaset çok daha rahat konuşur. Siyaseten aşılamayacak, çözülemeyecek hiçbir meselemiz yoktur” diye konuştu.

ERKEN SEÇİM

Erken seçimi değerlendiren Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, şunları söyledi: “Tabii şu önümüzdeki birkaç gün içerisinde, pazartesiye kadar, partilerimiz arasında farklı bir temas olmazsa, farklı bir görüşme olmazsa, Pazartesi itibariyle Sayın Cumhurbaşkanımızın Türkiye'nin seçime götürülmesi ile ilgili tezkeresini Resmi Gazete'de yayınlaması bekleniyor. Bu saatten sonra Türkiye bir seçim hükümeti ile seçime gitmek durumunda. 3 aylık bir süre diyor ama Yüksek Seçim Kurulu bu süreyi iki aya kadar kısaltabileceğini söyledi. 1 Kasımı taslak olarak bütün siyasi partilere sundu. Artık arzumuz, bizim de ümidimiz seçim kararının mecliste alınmasıdır. Özellikle HDP'nin bu son terörle mücadele sürecinde ortaya koyduğu tavır terörü kınamayan, açıkça PKK'nın yaptığı eylemleri lanetlemeyen bu tavırdan sonra HDP'nin meclisin kuracağı bu hükümette yer alması doğrusu hiçbirimizin arzusu değil."

"HÂLÂ VAKİT VARKEN.."

AK Parti, CHP ve MHP'nin bir araya gelerek Türkiye'yi seçime götürecek bir hükümeti kurması için hâlâ önümüzde zaman olduğunu anlatan Işık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Başbakanımız dün bu çağrıyı yaptı. Bu çağrı inşallah önümüzdeki son birkaç gün içerisinde karşılık bulur ve Türkiye, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde alınan bir karar ile seçime gider ve millet iradesi tekrar sandıkta tecelli eder.”

HDP'nin hükümette yer alması konusuna değinen Bakan Işık, “Şu anki dağılımda, Sayın Cumhurbaşkanımızın götüreceği bir seçim hükümetinin dağılımında, HDP'ye düşen 3 bakanlık var. Bu anayasa gereği bu şekilde. Ama Türkiye eğer böyle bir şekilde seçime giderse, HDP 3 bakanlık alırsa, biliniz ki bunun sorumlusu Milliyetçi Hareket Partisi olacaktır. Her türlü formüle ‘Hayır' diyen MHP'nin, bugün kalkıp da HDP'nin hükümette olmasının sorumluluğunu taşıması gerekir. Dolayısıyla bu noktada, hâlâ önümüzde vakit varken meclis içerisinden HDP'nin dışında bir seçim hükümetinin kurulması bizim en önemli önceliğimiz. Bizim bildiğimiz, anayasaya göre, HDP'ye 3 bakanlık düşüyor. Ama bu 3 bakanlığa kimin atanacağına görevi alacak Sayın Başbakan karar verecek. Tabi bu Sayın Cumhurbaşkanının onayıyla olacak. Çünkü Bakanlar Kurulu'nu onaylama yetkisi Sayın Cumhurbaşkanında. Dolayısıyla olaylar bu çerçevede gelişecek.”

Haber Ara