Dolar

32,5351

Euro

34,9230

Altın

2.426,57

Bist

9.722,09

HDP: Ak Parti birlikte hazırladığımız yasaları sakladı

HDP cephesinden skandal bir iddia ortay atıldı. Ak Parti ile birlikte yerel yönetim yasası hazırladıklarını belirten HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, 'Algı operasyonu yapacaklarına, birlikte hazırladığımız yasaları nereye sakladıklarını açıklasınlar' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-15 13:57:06

HDP: Ak Parti birlikte hazırladığımız yasaları sakladı

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Oda TV'nin aktardığı habere göre PKK'ya yakın Fırat Haber Ajansı'na konuşan HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, "çözüm süreci" bitmeden önce Ak Parti ile birlikte yerel yönetimlerin yetkilerini geliştiren yerel yönetimler yasası hazırladıklarını söyledi.

"Ak Parti'nin HDP ile birlikte neredeyse son noktasını koyma aşamasına getirdikleri; yerel yönetimlerin yetkilerini alabildiğine genişleten düzenlemelerle ilgili tartışmayı başlatmaları gerekiyor. Belediyelere kayyum atadıkları bir süreçte 'Çözüm Süreci'nde İçişleri Bakanlığı nezdinde son aşamaya getirdikleri ve merkezi düzeydeki pek çok yetkiyi yerele götüren yasal düzenlemeleri nerede sakladıklarının cevabını vermeliler. Aynı şekilde bütün toplumu baskı cenderesine aldıkları bir dönemde, sürecin nihai aşamaya gelme noktasında birlikte hazırladığımız sivil toplum yasasının niye saklandığının açıklanması gerekiyor. Birlikte hazırladığımız yerel yönetimler yasasının neler içerdiğini, sivil toplum yasasının neler içerdiğini kamuoyuna açıklayabilirler."

Haber Ara