Dolar

32,3432

Euro

35,1171

Altın

2.307,86

Bist

9.079,97

HDP Adana İl Başkanına ev hapsi

Adana'da PKK üyesi olduğu ve örgüt propagandası yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan HDP Adana İl Başkanı Hüseyin Beyaz hakkında ev hapsi kararı verildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-15 09:29:47

HDP Adana İl Başkanına ev hapsi

AA'nın haberine göre; Adana'da PKK üyesi oldukları ve örgüt propagandası yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 14 kişiden, aralarında HDP Adana İl Başkanı Hüseyin Beyaz'ın da bulunduğu 8'i hakkında, ev hapsi kararı alındı.

Alınan bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 5 Kasım'da düzenlenen operasyonda gözaltına alınan HDP İl Başkanı Hüseyin Beyaz ve merkez ilçe yönetim kurulu üyelerinin de aralarında bulunduğu şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden mahkemeye çıkarılan Beyaz ve 7 kişi hakkında ev hapsi kararı verildi, 6 şüpheli ise adlı kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Adana'da düzenlenen operasyonda, PKK üyesi oldukları ve örgüt propagandası yaptıkları iddiasıyla Beyaz'ın da aralarında bulunduğu 9 kişi gözaltına alınmış, daha sonra yakalananlarla gözaltı sayısı 14'e çıkmıştı.

 

Haber Ara