Dolar

32,5443

Euro

34,9663

Altın

2.425,70

Bist

9.681,98

Hayvanların heykele dönüştüğü gölü duydunuz mu?

Kuzey Tanzanya'daki (Doğu Orta Afrika) Natron Gölü'nde hayvanlar, paradoksal olarak bazı benzersiz balıkların yaşadığı suya daldıkları anda heykele dönüşüyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-04 10:29:14

Hayvanların heykele dönüştüğü gölü duydunuz mu?

Parlak kırmızı renkteki bu pitoresk gölün güzelliğini gördünüz mü? Aldatıcı bir güzelliktir! En azından bu zavallı heykelle dönüştürülmüş hayvanlar için.

Kuzey Tanzanya'daki (Doğu Orta Afrika) Natron Gölü'nde hayvanlar, paradoksal olarak bazı benzersiz balıkların yaşadığı suya daldıkları anda heykele dönüşüyor.

Hayvanların heykele dönüştüğü
Natron Gölü'nün hikayesini öğrenin

o-CALCIFIED-FLAMINGO-900_1

Natron Gölü, adından başlayarak, az miktarda sodyum klorür ve sodyum sülfatın yanı sıra, esas olarak sodyum karbonat ve sodyum bikarbonattan oluşan doğal bir bileşik adından aldığı, büyük bir ölümcül bataklıktır.

Natron teknesi , aktif bir yanardağ olan Ol Doinyo Lengai'nin bulunduğu çevredeki tepelerden göle akarken Büyük Rift Vadisi'nden biriken volkanik külden göle ulaştı.

Sodyum karbonattan bahsederek , birçok akademisyenin araştırması, firavunların onu eski Mısır medeniyetinde ölülerinin bedenlerini mumyalamak için temel bir bileşik olarak kullandıklarını gösterdi.

o-CALCIFIED-FISH-EAGLE-900

New Scientist'e göre göl, midenin pH'ını nötralize etmek için kullanılan magnezya sütüne benzer şekilde 10.5'lik bir alkaliniteye sahip .

Bu nedenle, bazı hayvanlar yüksek alkali bir göle daldığında kireçlenir ve fosilleşerek heykele dönüşür. Yüksek alkali su yakıcıdır ve bazı alışılmadık hayvanların cildini ve gözlerini yakabilir.

o-CALCIFIED-DOVE-900

İngiliz fotoğrafçı Nick Brandt, Natron Gölü kıyısına batmış yarasalar, martılar ve hatta flamingolar gibi mumyalanmış bir grup hayvanın fotoğraflarını çekti ve vücut çıkıntıları bozulmadan kaldığı için vücutları mumyalanmış gibi görünüyor, ancak kireçli sodyum karbonat birikintileri nedeniyle gri ve sert.

o-CALCIFIED-SWALLOW-900

Alman web sitesi Deutsche Welle'nin İngilizce versiyonunun raporuna göre, sığ gölün suyu, sıcak su ona küçük kaynaklardan ve nehirlerden ulaştığı için tüm hayvanların tahammül edemeyeceği derecede ılıktır ve 40 ila 60 santigrat derece arasında bir sıcaklığa ulaşabilir . Göl tamamen ölümcül değil, diğer
hayvanlara ev sahipliği yapıyor

istock-861833836-1170x600

Su bazı hayvanları taş heykellere dönüştürse de, alkali suyun sert koşullarına dayanabilen ve vücutları daha yüksek pH seviyelerine uyum sağlayabilen bazı kalın derili hayvan türlerine ev sahipliği yapıyor.

Ekran Resmi 2020-12-04 01.06.06

National Geographic Network raporu, flamingoların Natron Gölü'nün sularını tercih ettiğini, çünkü düşük su seviyesinin yuvalarının taşmasını önlemek için uygun olduğunu belirttiğinden, gölün bazı hayvanlar için dezavantajları diğerleri için faydalarıdır . Parlak kırmızı nereden geliyor?

kirmizi

Gölün renkli sularının nedeni, halofilik bakteri olarak kabul edilen tuzlu sularında gelişen mikroskobik organizmalar olan Haloarchaea'dır. Kıpkırmızı renk en çok kurak mevsimin sonunda, gölde su seviyesinin düşük olduğu ve 1954 yılına kadar insanlar tarafından keşfedilmemiş olduğu zaman muhteşemdir.

Kaynak: Arabicpost



Haber Ara