Dolar

32,5004

Euro

34,5766

Altın

2.487,66

Bist

9.548,09

Hayvanların eziyet görmesine vatandaştan tepki

Manisa'da bayram namazının ardından ibadetlerini yerine getirmek isteyen vatandaşlar, kurbanlarını kesmeye başladı. Bazı hayvanların eziyet edilerek kesim yerlerine getirilmesi bir vatandaşın tepkisine neden oldu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-12 11:57:00

Hayvanların eziyet görmesine vatandaştan tepki
Manisa'da bayram namazının ardından ibadetlerini yerine getirmek isteyen vatandaşlar, kurbanlarını kesmeye başladı. Bazı hayvanların eziyet edilerek kesim yerlerine getirilmesi bir vatandaşın tepkisine neden oldu.

Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde bayram namazının ardından belediye tarafından belirlenen kesim yerlerine akın eden vatandaşlar, ibadetlerini yerine getirmek için kurbanlıklarını kesmeye başladı. Kesim yerlerinde sıraya giren vatandaşlar kasapların kesip parçalara ayırdığı etleri poşetlere doldururken, Şehzadeler Belediyesi zabıta ekipleri kurdukları stantlarda vatandaşlara su, poğaça, meyve suyu ve kek ikramında bulundu. Hayvan pazarından kesim yerlerine getirilen büyükbaş hayvanların açık kasa kamyonetlerden indirilirken bazılarının ayaklarının kırılması ise vatandaşların tepkisine neden oldu. Kesim yerlerinin disipline sokulması gerektiğini kaydeden bir vatandaş, "Buranın bir disipline sokulması gerekiyor. Bir yerde koyun, bir yerde dana kesilmeli. Böyle olmaz. Gerçi burası diğerlerine göre daha iyi. Ormanın içinde, çalıların içinde, çöplüğün içinde kurban kesiliyor. Hayvanlar incitiliyor. Ben de Müslüman'ım ama böyle Müslümanlık olmaz. Hayvanlar zulüm görüyor, yıkılıyor, düşüyor" diyerek tepkisini dile getirdi.

"Kendilerini kurban eden şehitlerimizi anıyorum"

Şehzadeler Belediyesi'nin Alaybey kapalı pazar yerindeki hayvan kesim alanına gelerek vatandaşlarla buluşan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ise, "Bizleri yeni bir Kurban Bayramı'na kavuşturan Cenabı Hakk'a sonsuz hamd ediyorum. Mübarek Kurban Bayramı'nın şehrimiz ve İslam alemi için hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum. Allah kestiğimiz kurbanlarımızı kabul etsin. Kurban yakınlaşmak demek. Öncelikli olarak bu bayramın hem bizleri yoktan var eden yaradan Allah'ımıza hem de değerlerimize, birbirimize karşı yakınlaşmamıza vesile olmasını temenni ediyorum. Bugün biz burada bayram yapabiliyorsak, kurban kesebiliyorsak bu ülkede ay yıldızlı bayrağımız dalgalansın, vatanımız bölünmesin diye kendilerini kurban eden aziz şehitlerimize borçluyuz. Tüm şehitlerimizi, 15 Temmuz şehitlerimiz başta olmak üzere polis, asker tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun, mekanları cennet olsun. Şehzadeler Belediyesi olarak 4 tane kesim yerinde tüm birim ve ekiplerimizle birlikte hizmet veriyoruz. Hem kahvaltı yapmadan kurban kesimine gelmiş vatandaşlarımıza kahvaltılık ikram ediyoruz hem de buraların temizliği, düzeni, tertibi noktasında mesai arkadaşlarımızla birlikte vatandaşlarımızın huzurlu ve rahat bir şekilde ibadetlerini yapabilmeleri için çalışıyoruz. Allah kabul etsin. Hayırlı bayramlar diliyorum" dedi.

Haber Ara