Dolar

32,5533

Euro

34,8507

Altın

2.428,39

Bist

9.722,09

Hayvan Hakları savunucularından Meclis'teki 'Köpek giremez' afişlerine tepki

Hayvan Hakları İzleme Komitesi duruma tepki göstererek 'Köpek, bir hakaret sıfatı değildir' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-13 10:54:15

Hayvan Hakları savunucularından Meclis'teki 'Köpek giremez' afişlerine tepki

AK Partili vekil Muhammet Balta'nın ısırıldığını söylemesi üzerine

Ak Parti İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır ve Antalya Milletvekili Gökçe Özdoğan Enç dün Meclis'e 'Dikkat köpek giremez' afişleriyle gitti..

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Hayvan Hakları İzleme Komitesi, Satır ve onu benzer beyanlar ve görüntülerle destekleyen AK Partili vekilleri esefle kınadıklarını açıkladı. Komite açıklamasında şunları kaydetti:

"Dün gece, Türkiye Büyük Millet Meclisi, yine şiddetin ve nefretin sahnesi hâline dönüştürülmüştür. Bugün ise, kendisini 24. yasama döneminde, TBMM Çevre Komisyonu'ndaki Hayvanları Koruma Kanunu'nun değişikliğine dair yasa tasarısı görüşmelerinden tanıdığımız AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Mihrimah Belma Satır ve Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç, başka bir siyasî parti grubunun vekillerine hakaret etmek saiki ile, vekillere doğru 'Dikkat! Köpek giremez' afişi tutmuş, meclisi bir kez daha türcü nefret söylemlerinin sahnesi hâline getirmiştir. Köpek, bir hakaret sıfatı değildir! Meclis kürsüsünden, sıralarından yükselen türcü, eril, homofobik ve nefret söylemi içeren dilin, her fırsatta milletvekilleri tarafından yüceltilen TBMM'nin adını da kirlettiği unutulmamalıdır."

Haber Ara