Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Hayvan hakları için yeni kanun tasarısı

İşkence edenlere, öldürenlere, hayvanları dövüştürenlere, hapis cezası geliyor. Onları aç ve susuz bırakanlara uygulanan para cezası ise katlanarak artıyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-25 17:53:15

Hayvan hakları için yeni kanun tasarısı

Orman ve su işleri bakanlığı hayvanları koruma kanunu hazırladı, Başbakanlığa gönderdi.

Pitbull gibi kas ve çene yapısı güçlü hayvanları başı boş bırakanlara da hapis cezası geliyor. Üstelik dört aydan iki yıla kadar. O köpeklerin tasmasız ve ağızlıksız gezmesi de yasaklanıyor. Kangal ve Kurt köpeğininde bu sınıfa alınması muhtemel. Mevcut sistemde tehlikeli hayvanları, hediye eden ve satışını yapanlara da idari para cezası veriliyordu. Mevcut uygulamada hapis cezası yok ama hayvanları kasten öldürmeye dört aydan üç yıla kadar hapis cezası geliyor. Hayvan dövüştürenlere de 6 ay'dan 2 yıl'a kadar hapis cezası geliyor.

SİRKLER YASAKLANIYOR!

Yeni kurulacak kara ve su sirkleri ile yunus parkları yasaklanıyor. Mevcut sirk ve parklar, bakanlık tarafından yeniden düzenlenicek. Kurallara uymayanlara 25 bin tl idari para cezası verilecek. Hayvan sahiplenen ve satan kişilere sertifika zorunluluğu geliyor.

Rehabilite edilen sahipsiz hayvanlar da kayıt altına alınacak. Hayvan bakım evleri iznini artık bakanlık değil belediyeler verecek. Sahipli hayvanlarını başı boş bırakanlara bin lira para cezası verilecek. Tasarı ile birlikte nüfusu yüz binden fazla olan ilçe belediyelerine, hayvan bakım evi yapma zorunluluğu geliyor. İl hayvanları koruma kurulunda bundan böyle bir baro avukatı da yer alacak.

Haber Ara