Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Hayatını kaybedenlerin isimleri belli oldu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Almanya Başbakanı Angela Merkel'i arayarak bugün İstanbul'da meydana gelen saldırıyla ilgili bilgi verdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-12 22:51:54

Hayatını kaybedenlerin isimleri belli oldu

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre; Davutoğlu, Merkel'e hayatını kaybeden 10 kişiden çoğunluğunun Alman vatandaşı olması sebebiyle üzüntü ve taziyelerini iletti.

Terörün tüm ülkeleri hedef aldığını belirttiği ifade edilen Davutoğlu'nun uluslararası terör örgütleriyle mücadelede Türkiye'nin kararlılığını vurguladığı öğrenildi. Başbakan Davutoğlu'nun Almanya Başbakanı Merkel'le yaptığı telefon görüşmesinde; Alman yaralıların tedavisi için gereken her şeyin yapılmakta olduğunun altını çizdiği belirtilirken soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğünü ve gerekli bilgilerin Alman yetkililerle paylaşılacağını ifade ettiği öğrenildi.

HAYATINI KAYBEDENLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Sultanahmet Meydanı'nda düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybeden 9 turistin isimleri belli oldu. Saldırıda ölen 1 kişinin kimlik tespit çalışmaları ise sürüyor.

Sultanahmet Meydanı'nda sabah saatlerinde düzenlenen bombalı saldırıda ölen 7 kişinin kimlikleri tespit edilmişti. Olayda Marianne Faber, Adolf Jurgen Glorius, Rüdiger Karl Faber, Steffen Höppner, Rudolf Krollman, Karin Erika Franke-Dütz ve Gernot Eike Mildner'in de bulunduğu 7 kişinin isimleri açıklanmıştı. Tespiti tamamlanan 3 kişiden 2'sinin daha kimlik bilgileri tespit edildi. Saldırıda hayatını kaybeden diğer iki kişinin isimleri Gerhard Günther Höppner ve Hiltrud Krollman olduğu belirlendi. Ölen sivillerden son kişinin kimlik tespiti ise sürüyor.

Haber Ara