Dolar

32,4627

Euro

34,8068

Altın

2.479,92

Bist

9.530,47

Hayat için kan verdiler

AK Parti Ankara Gençlik Kolları Sosyal Politikalar Başkanlığınca Kızılay Haftası dolayısıyla 'Hayat için kan ver' sloganıyla kan bağışı kampanyası düzenlendi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-02 08:54:05

Hayat için kan verdiler

Ankara İl Başkanlığında düzenlenen etkinliğe, kan bağışı yaparak katılan AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, Türk Kızılayının 148 yıldır dünyanın farklı coğrafyalarında ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzattığını söyledi.

AA'nın haberine göre; Kızılay Haftası dolayısıyla tüm vatandaşları kan bağışına davet eden Şahin, "Bu yılki kan bağışı kampanyasının, 15 Temmuz nedeniyle çok farklı bir anlamı olduğunu düşünüyorum." dedi.

"Kan vermek hem şahsi, hem de toplumsal bir görev"

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği darbe girişimi sırasında, vatan toprakları için kan vermiş şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere acil şifa dileyen Şahin, "Kan vermeyi hem şahsi, hem de toplumsal bir görev olarak addediyoruz. Özellikle 27 gün devam eden demokrasi nöbetlerinde gördük ki bütün meydanlarda, Kızılay kan bağışı araçlarının önünde uzun kuyruklar vardı. Vatandaşlarımız, şehitlerimizin hatırasını da düşünerek bu kan bağışı kampanyalarına destek verdi. Eminim ki Kızılay da bununla ilgili açıklama yaptığında, bu sene geçmiş yıllara nazaran kat be kat daha fazla bağış yapıldığı ortaya çıkacaktır." ifadelerini kullandı.

AK Parti Ankara Gençlik Kolları Başkanı Kurtcan Çelebi de, Kızılay Haftası dolayısıyla vatandaşlarda kan verme bilincinin oluşması amacıyla bu kampanyayı düzenlediklerini belirtti.

Çelebi, "Hayat için kan ver" kampanyasının ilkini geçen yıl düzenlediklerini anımsatarak, kan bağışı farkındalığı ve alışkanlığı oluşturmak için her yıl Kızılay Haftası'nda bu etkinliği tekrarlayacaklarını bildirdi.

Haber Ara