Dolar

32,3325

Euro

35,1144

Altın

2.300,55

Bist

9.079,97

Hayal Olcay “Kadın eğer azmederse istediği her işi yapabilir”

Tepe Emlak Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hayal Olcay başarı sırlarından, prensiplerine, iş ve sosyal hayat arasındaki dengeye kadar birçok konuyu MAG Mart sayısına özel verdiği röportajında anlattı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-22 21:29:36

Hayal Olcay “Kadın eğer azmederse istediği her işi yapabilir”

30 yılı aşkın süredir Bilket Holding bünyesinde çalıştığını anlatan Hayal Olcay “Tepe İnşaat Yatırım Projeleri Koordinatörü olarak Tepe Prime, Beykoz Konakları ve Narcity gibi birçok başarılı projeye imza attıktan sonra, son beş yılımı AVM yönetimi, kiralama, geliştirme ve konsept danışmanlığı alanlarında hizmet veren Tepe Emlak Yatırım A.Ş.'de Genel Müdür olarak geçirdim. 2019 yılı sonu itibariyle de şirketin Yönetim Kurulu Başkanı olarak atandım” ifadelerini kullandı.

İş hayatında vazgeçemediği prensiplerinden bahseden Olcay, “İş hayatında vazgeçemediğim prensiplerim şeffaflık, şirket değerlerine saygı, hedef ve sonuç odaklı olmak, üzerinde çalıştığım projenin sonuna kadar takipçisi olmak ve her durumda fark yaratmaya odaklanmaktır. Bunu hem çalıştığım ekibimle hem de tüm paydaşlarımızla sağlamaya çalışıyorum. Ayrıca çalıştığımız kurumun ilkelerine, değerlerine sahip çıkmak da bizim en önemli görevlerimizin başında geliyor. Değerlerimizi korumak, çalışanlarımıza, kurumumuza ve paydaşlarımıza saygı duymak en önemli prensiplerimiz” dedi.

İş hayatı bir denge üzerine kuruludur

Kadınların iş hayatındaki yerine dair değerlendirmelerini de paylaşan Hayal Olcay sözlerine şunları ekledi: “Kadınların iş hayatında yerinin erkekler kadar sağlam olduğunu düşünüyorum. Çünkü kadın eğer azmederse alt yapısı, eğitimi ve tecrübeleri de uygun olduğu takdirde istediği her işi yapabilir. Dolasıyla ben kadın-erkek diye ayırmayı çok doğru bulmuyorum. Kadınlar ve erkekler bir arada sahip oldukları gücü kullanarak ve dayanışmayla iş hayatında kalıcı ve çok başarılı işlere imza atıyorlar. Son atamalar ve yeni organizasyon yapısıyla birlikte çalışanlarımızın yüzde 53'ünü kadınlar oluşturuyor. Kadınlarla çalışmak çok yaratıcı, kapsamlı düşünmeye teşvik eden ve performansı yüksek bir ortam sağlıyor. Biz Tepe Emlak Yatırım olarak beyaz yakalı çalışan ağırlıklı bir şirketiz. Üst yönetim kadrosuyla beraber tüm yönetici kadrolarında kadın çalışanlar aktif rol almaktadır. Kadınların çok farklı yönü var ve fırsat verildiğinde ulaşabilecekleri başarı sınırlarını tahmin bile edemiyorsunuz. Hem ev, hem iş, hem de sosyal hayattan edindikleri becerileri ile çok boyutlu düşünme, ilişki yönetimi ve yaratıcı fikirler oluşturma noktasında kadınlarla çalışmak bize değer katıyor. Bazı görev alanlarında ise, erkeklerin aktif görev almasının faydasını görüyoruz. Bence iş hayatı bir denge üzerine kuruludur. Biz, dengeyi iyi kurmuş, birlikte çok mutlu ve keyifli çalışan bir ekibiz."

Haber Ara