Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Havice'den sivillerin kaçışı devam ediyor

Irak'ın kuzeyinde IŞİD'in elinde tuttuğu Kerkük'ün Havice ilçesinden 100 sivil gizlice kaçarak Peşmerge mevzilerine sığındı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-01 15:55:45

Havice'den sivillerin kaçışı devam ediyor

Kerkük'ün güneyindeki Mekteb Halid noktasındaki Peşmerge komutanlarından Albay Goran Vezir, "Gece geç saatlerinde bir grubun mevzilerimize yaklaştığını fark ettik. Sabahın ilk ışıklarıyla bu grubun DEAŞ'ın elinden kaçan yaklaşık 100 sivil olduğunu anlayınca mevzilerimize geçişlerine izin verdik." dedi.

IŞİD'in elindeki Havice'den kaçan sivillerin çoğunlukta kadın ve çocuklardan meydana geldiğini belirten Vezir, "Ölümcül bir yol kat ederek, yağmurlu bir havada saatlerce yürüyüp güvenli bölgelere ulaştılar." diye konuştu.

Peşmerge mevzilerine sığınan sivillerin sağlık durumunun kötü olduğunu dile getiren Vezir, "Bazı siviller doğrudan ambulanslarla hastaneye sevk edildi, diğerleri sığınmacı kamplarına gönderildi." dedi.

DEAŞ'ın kimsenin ilçeden kaçmasına izin vermediğine de değinen Vezir, örgütün sivilleri kalkan olarak kullandığını söyledi.

Terör örgütü DEAŞ, Haziran 2014 tarihinden bu yana Kerkük'ün batısında yer alan Havice ilçesi ve çevre bölgelerini elinde tutuyor. Irak ordusuna bağlı güvenlik güçleri, Şii milis gücü Haşdi Şabi ve Peşmerge güçleri ise yaklaşık 3 aydır ilçeyi tamamen kuşatma altına almış durumda.

Haber Ara