Dolar

32,5679

Euro

34,8993

Altın

2.425,14

Bist

9.722,09

Hava Kuvvetleri Komutanı Ünal: Sincar'a yönelik planlarımız var

Hürriyet Yazarı Abdülkadir Selvi, Fırat Kalkanı'nın devamına ilişkin Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Abidin Ünal’la konuştu. Hedefin Sincar (Şengal) olduğunu söyleyen Selvi, Ünal'ın 'Sincar’ın ikinci Kandil olmasına izin vermeyeceğiz' dediğini aktardı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-25 11:00:06

Hava Kuvvetleri Komutanı Ünal: Sincar'a yönelik planlarımız var

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Referandum akşamı Huber Köşkü önünde toplanan kalabalığa seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Fırat Kalkanı bizim son değil, ilk operasyonumuzdur" dedi. Harekatın devamı geleceğine ilişkin mesajlar ise çok daha önceleri verilmiş, hedefin Sincar (Şengal) olacağına dair haberler de yapılmıştı.

Selvi, de operasyon konusunu Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Abidin Ünal'la konuştu.

İşte Ünal'ın o açıklamaları:

OPERASYONUN İSMİ NE OLACAK?

"Bir isim vermedik. Bir operasyon yapınca hemen devamı için başka isimler kamuoyuna yansıyor. Bir isim vermedik ama Sincar'a yönelik planlarımız var. Bizim planlarımız her zaman vardır. Bu coğrafya da hem askeri hem siyasi olarak planlarımız olmazsa olmaz. Bu planlar hemen de gerekli olabilir, sonra da gerekli olabilir. Ya askeri olarak çözeceğiz ya da siyasi olarak. Siyasi olarak da mümkün."

STRATEJİK ÖNEM

Sincar, Irak'la Suriye'yi birbirine bağlayan kilit konumunda

TRUMP İLE GÖRÜŞME ÖNEMLİ

Edindiğim izlenim, Sincar operasyonunun geleceğini, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, ABD Başkanı Trump'la 16-17 Mayıs tarihlerinde yapacağı görüşme belirleyecek. Ama tek belirleyici Trump görüşmesi olmayacak. Öncelik Türkiye'nin kendi tehdit değerlendirmesi olacak. Abidin Ünal, “Çünkü Irak ve Suriye'de PKK'yla ilgili gelişmeler bizim için beka sorunu” diye konuştu.

Haber Ara