Dolar

32,4463

Euro

34,4630

Altın

2.484,43

Bist

9.679,80

Hattat Hüseyin Kutlu'ya Saygı Gecesi düzenlendi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Eskader İşbirliğiyle Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü sahibi 'Hattat Hüseyin Kutlu 'ya Saygı Gecesi ' düzenlendi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-25 14:16:26

Hattat Hüseyin Kutlu'ya Saygı Gecesi düzenlendi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Eskader İşbirliğiyle Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü sahibi "Hattat Hüseyin Kutlu 'ya Saygı Gecesi " düzenlendi.

Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi'nde gerçekleşen gecede Hattat Hüseyin Kutlu'nun hayatı, eserleri ve sanat anlayışı ele alındı. Video gösterimi ile başlayan gecede Kutlu'nun hayatından kesitler sergilendi. Programda "Hattat Hüseyin Kutlu'nun medeniyet arayışında düşünce ve felsefe, cami anlayışı, yazı tasavvuru" konularının tartışıldığı bir panel düzenlendi. Panelin moderatörlüğünü Yenişafak gazetesi yazarı Bilim Kültür Sanat Derneği (BİKSAD) Başkanı Kemal Öztürk yaptı. Konuşmacılar arasında Prof.İsmail Kara, Prof.Dr. Mahmut Kaya ve Hattat Yard.Doç.Dr Ali Rıza Özcan yer aldı. Geceye katılan Prof. İsmail Kara yaptığı konuşmada Kutlu'yu, "İslam Medeniyetine adanmış bir ömür" sözleri ile tanımladı.

Geceye Hattat Fuat Başar, yazar Müfid Yüksel, Öğr. Gör. Sacid Açıkgözoğlu ile Hattat Hüseyin Kutlu'nun talebelerinden Ceyhun Oydem ve Mahmud Şahin'de katılan isimler arasında yer aldı.

Program Hüseyin Kutlu'nun bestelerinin icra edildiği ve Ender Doğan'ın solist olarak yer aldığı musiki eşliğinde sona erdi.

Haber Ara