Dolar

32,3261

Euro

35,0721

Altın

2.308,86

Bist

9.079,97

Hatıra üniforma FARC üyesini yakalattı

FARC üyesi, silah bırakma alanından sivil kıyafetle çıkmaya çalıştığı ve çantasında Kolombiya ordusunun kıyafetini taşıdığı gerekçesiyle tutuklandı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-17 09:37:12

Hatıra üniforma FARC üyesini yakalattı

Kolombiya Devrimci Silahlı Güçlerine (FARC) bağlı bir militan, silah bırakmak için belirlenen toplanma alanından çantasında taşıdığı askeri üniformayla çıkmaya çalışırken yakalandı.

El Tiempo gazetesinin haberine göre, güvenlik güçleri Cauca eyaleti Caldono kenti kırsalındaki silah bırakma alanından çantasındaki askeri üniformayla çıkmaya çalışan bir FARC militanını gözaltına aldı.

Mahkemeye çıkarılan ve askeri üniformayı hatıra olarak taşıdığını söyleyen militan tutuklandı.

Kolombiya'da FARC ile yapılan barış anlaşmasının "silah bırakma" safhasına geçilebilmesi için bütün militanların toplanma alanlarına ulaşması bekleniyor. Güvenlik protokolü gereği militanların toplanma alanlarına silahlarıyla ulaşması gerekiyor. Toplanma alanlarından çıkışlar ise sadece güvenlik görevlilerinin izni ve refakati doğrultusunda gerçekleşiyor.

Ülkede 2 Ekim 2016'da hükümet ile FARC arasında imzalanan barış anlaşması halk oylamasına götürülmüş, yaklaşık 13 milyon Kolombiyalının oy kullandığı referandumda yüzde 50,24 "hayır" yanıtı çıkmıştı.

Küba'nın başkenti Havana'da yeniden masaya oturan tarafların uzun görüşmelerin ardından 12 Kasım 2016'da vardığı yeni barış anlaşması, 24 Kasım 2016'da Devlet Başkanı Juan Manuel Santos ile FARC lideri Rodrigo Londono tarafından imzalanmıştı.

Nüfusu 48 milyonu aşan Latin Amerika ülkesi Kolombiya'da yarım yüzyıldan fazla süren iç savaş, 260 bine yakın kişinin hayatını kaybetmesine ve 6 milyondan fazla kişinin göç etmesine neden olmuştu.

Haber Ara